Gina Tricot inspirerar

 
Satt och klickade runt på Gina Tricots hemsida och måste säga att det bara svämmar över med grym inspiration där. Hittade dessa outfits när jag kollade på specifika plagg och måste säga att samtliga av dessa skulle mer än gärna få pryda min kropp och få finnas i min garderob. Skulle kunna se ut såhär dagligen :)


Första advent

 
God morgon!
 
Idag är det första advent och nedräkningen inför julen har börjat. Nu går vi in i den mysigaste tiden på året enligt mig. Massa vacker belysning i fönster och i trädgårdar, tända ljus, baka julgodis och annat gott, mysiga fikastunder osv.
 
Idag kommer vi fira med glöggmingel i eftermiddag hemma hos min mamma tillsammans med min sambos syster med familj, hans pappa och respektive samt min bror och hans tjej. Ska bli riktigt mysigt!
 
Hur ska ni fira första advent?
Posted in: Allmänt



When life come's knockin' on your door...

 
 
God kväll!
 
Kände att jag ville kika in här och lämna ett litet spår efter mig. Igår blev det ingen bloggning då det var en jobbig dag där familjen/släkten fick stå i fokus. Vi var på begravning vilket var och nog alltid är tungt, men det var en vacker begravning också. Overkligt bara av att behöva ta farväl av en person som funnits hos oss sedan jag var liten. Konstig känsla det där att en person plötsligt inte finns längre, ett tomrum som är svårt att förstå och ta på. Märkligt det där med döden...
 
Idag har det varit full rulle med städning av lägenheten, lite adventspyntande, tvätt och en tur till huset. Sambon, min bror och min pappa har slitit på för fullt i huset, så himla tacksamma över att få så mycket hjälp av vänner och familj. Särskilt då det blir att jag får ta hand om Astrid mycket och sambon får jobba i huset efter det vanliga jobbet även om jag försöker jobba så mycket jag kan i huset när tillfälle ges!
 
Nej nu ska jag fortsätta mysa här i soffan. Astrid sover och sambon fick rycka ut på jobb(han har jour denna vecka) så jag kikar lite på Så mycket bättre och tänkte ordna lite tidsinställda inlägg och svara på lite kommentarer.
 
Stor kram till er från mig
Posted in: Allmänt



Renover mera

 
Bild från i söndags ;)
 
God morgon!
Hur mår ni idag? Förutom mensvärk deluxe så mår jag helt okej, lite små snorig fortfarande men kroppen känns pigg i alla fall. Idag ska jag jobba i huset ett par timmar nu mitt på dagen och lilla Astrid ska få mysa med sin fina mormor.
 
Blir att riva kakel och riva så mycket jag kan i badrummet vilket jag påbörjade i söndags men då hade jag lite ont om tid på mig så då hann jag inte klart. Hoppas på att kunna slutföra mitt jobb där idag :) Sen tror jag att vår badrumskille kommer och börjar bygga på badrummet nästa vecka så det är ju skönt om så mycket som möjligt är borta så hans jobb går smidigare också :)
 
Vad ska ni göra idag?
Posted in: Allmänt



Den klassiska kängan!

Dessa kängor har på senare år fått ett uppsving igen modemässigt, vilket framförallt gick att se förra hösten/vintern. Då har det främst varit den "gula" varianten från märket Caterpillar som synts på modebloggare och fashionistas världen över. Jag fick syn på samma känga fast i brun när jag surfade runt hos spartoo och tyckte de var en riktigt snygg variant till de klassiska i gul/biege. Vad tycker ni? Vilken färg föredrar du?


The cold came by for some days...

Minusgrader och kyla ett par dagar så då åkte den tjocka jackan fram! Såhär såg jag ut igår.
 
Stickad tröja - Hunkydory, Jacka - Intersport, Jeans och sjal - H&M, Boots - SixtySeven
Posted in: Mina outfits



Winter is here and Christmas is coming...

Idag är det precis en månad kvar till självaste julafton och på söndag är det första advent. Tänk vad fort tiden går men på ett sätt gör det inte så mycket då jag älskar julen och tycker den är otroligt mysig. Att det dessutom är Astrids första jul gör det hela ännu lite roligare, hoppas att hon också ska tycka att julen är mysig när hon växer upp!
Posted in: Inspiration



Kappahl Hampton Republic 27

 
VIT HÄR GRÅ HÄR
 
Jag älskar dessa basictröjor med snörning som detalj. Tycker de är riktigt snygga och hittills har jag inte lyckats få tag i någon som jag tycker riktigt mycket om. Denna från Kappahl fastnade jag dock för och skulle gärna ha en vit, supersnyggt både nu och till jeansshortsen i sommar ju när man är lite brun ;)


Oiidesign enligt Madeleine

Måste tipsa er om en härlig webshop som har mängder med fina barnkläder, nämligen Oiidesign. De har otroligt fina kläder från många välkända märken som t.ex. Kenzo, Eloide Details, United Colors of Benetton, MIni Rodini mfl. Än så länge har det inte blivit något köp till Astrids garderob men jag har gjort ett kollage med några plagg som jag utan tvekan skulle vilja ha i vår lilla tjejs garderob. Hur cool är inte den rosa mjukisdressen med pantern?
 
I samarbete med Oiidesign 
Posted in: Allmänt



En förkylning kommer aldrig lägligt...

 
Äpple från vårt eget äppleträd :) | En glad bebis som fick gunga för första gången i veckan.
 
Halloj!
 
Igår fick vi nycklarna till vårt hus, helt underbart och alldeles overkligt på en och samma gång. Vi var förbi huset en sväng igår kväll och lämnade av lite saker som är bra att ha nu inför rivning och renovering. Jag och Astrid var förbi där en sväng nu på förmiddagen också för att ta lite "före-bilder" i dagsljus och plocka lite äpplen som sitter kvar på äppelträdet. Precis när vi kom dit kom också containern som vi hade beställt nu inför renoveringen vilket var perfekt för då kunde jag säga ut dem att ställa containern på garageuppfarten så de inte förstör gräsmattan :)
 
Annars har Astrid dragit på sig en förkylning så det slutade med att vi sov på soffan i natt så hon kunde sova upprätt, en hel del bök men allt som allt fick vi ihop hyfsat med sömn båda två. Jag känner mig också lite snorig och något seg i kroppen så det känns ju sådär när man i morgon ska börja riva i huset men det är väl som alltid, en förkylning/sjukdom kommer sällan lägligt ;)
Posted in: Allmänt



Barnrumsinspo från H&M

Hittade dessa inspirerande bilderna hos H&M Home. Jättemycket fint till barnrummet för både killar och tjejer i blandade åldrar!!
 
Alla bilder hittar ni på H&Ms hemsida där ni även kan klicka hem era favoriter :)


Ett tips till alla studenter!

 
 
 
Jag vet att många av er som läser min blogg studerar antingen på grundskola, gymnasie eller högskola. När man studerar har man inte så mycket pengar och då kan det kännas tufft särskilt såhär inför jul när man ska/vill köpa julklappar till nära och kära. Vad är då bättre än lite härliga rabatter? Jag fick nys om sidan studentapan.se som nyligen lanserat en sida med mängder av studentrabatter hos ett stort antal välkända e-handelsföretag. Just nu har de grymma rabatter på över 11miljoner(!!) produkter. Det enda du behöver göra för att få möjlighet att ta del av dessa härliga rabatter är att skapa ett konto vilket tar någon minut och sedan kan du klicka runt bland alla rabatter och dra nytta av det.
 
Några exempel på bra rabatter just nu är t.ex. 20% hos IMSO.com eller varför inte 15% hos BeautyPlanet.se!
 
Inlägget är skrivet i samarbete med studentapan.se
Posted in: Madde tipsar!



Sammanhängande sömn?!

Fröken trötter, i bakgrunden ser ni att vi börjat packa ihop lägenheten så smått ;)
 
God förmiddag på er!
 
Fy vilken tröttsam natt det varit, lillan har vaknat 4-5ggr utspritt över natten så sömnen har minst sagt blivit störd. Känner mig rätt seg och trött idag vill jag lova och hon vägrar dessutom sova sin förmiddaglur nu också så det får nog bli en promenad och försöka tvångssöva henne. Annars blir det att umgås lite med min mamma idag, inga stora planer utan det blir nog en rätt lugn dag!
 
I morgon ska vi skriva sista papprena på huset och få nycklarna så i morgon blir vi officiellt husägare :D Woho!! Så i helgen börjar vi rivningsarbetet för fullt, så spännande!
 
Hoppas ni får en fin dag!
Posted in: Allmänt



Those days when you just need something comfy...

Fick bli en skön outfit idag när jag och lillan gick en liten promenad och passade på att stanna i lekparken och gunga lite för första gången. Kan lova er att det inte var sista gången och gungade, skrattade högt ett par gånger ;)
 
Outfitdetaljer: Tröja - Gina Tricot, Jeans - Mos Mosh, Skinnjacka - HÄR, Sneakers - Åhléns, Solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Saving Mr. Banks

  
 
Börjar denna måndag med ett filmtips. Jag och sambon såg filmen Saving Mr. Banks igår kväll. En film som handlar om författarinnan P.L. Travers som är en mycket principfast och bestämd kvinna. Hennes författarskap ligger på dekis och pengarna börjar sina. Under 20 år har Mr Walt Disney försökt få tillgång till hennes böcker för att göra film av dem men hon vägrar. Nu går hon med på att åka till Los Angeles för att se vad det är de egentligen vill göra med hennes omåttligt populära böcker om Mary Poppins.
 
En fantastisk film som har det mesta; feelgood-känsla blandat med härlig sarkasm, skratt och några tårar om vartannat. En mycket sevärd film om ni frågar mig! Tycker inte riktigt att trailern gör den rättvis dock, får den att se mer platt ut än vad den är! Måste bara höja Emma Thompson till skyarna lite också, hon spelar huvudrollen och gör det så otroligt bra!!