Vilken laptop är bäst?

 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det så att jag och sambon tänkte köpa en ny laptop för att vår stationära dator börjar ge med sig och det känns smidigt att ha en dator som man kan använda vart man än är. Frågan är ju bara vilken ska man köpa? Så därför frågar jag er mina läsare om råd. Vi vill ha en dator med bra prestanda då den kommer användas till lite allt möjligt, exempelvis att blogga med, redigera bilder, titta på film, spela spel osv.
 
Vilken laptop/dator använder ni och kan ni rekommendera den?
Posted in: Allmänt



Sommar och sol?!

 
Utsikt från uteplatsen vid huset i Västervik där vi firade midsommar :)
 
Halloj!
 
Här har det ekat tomt på sista tiden då livet kommit emellan. Dels mycket trevligheter med vänner och dessutom midsommarfirande nere i Västervik med vänner i deras familjs hus, trevligt men kallt och regnigt tyvärr. Midsommarhelgen har bjudit på god mat, trevligt sällskap och mycket mys med lilla dottern. Man hade ju hoppats på att värmen, solen och sommaren skulle hittat till Sverige såhär långt in i juni men den verkar minst sagt lysa med sin frånvaro. Ingen värme än och väldigt mycket regn och kallt grått väder, inte alls kul! Tycker synd om de som har semester nu.
 
Idag har vi inga direkta planer utan det blir en lugn dag hemma då jag känner mig lite tjock i halsen och något seg i kroppen(håller tummarna för att slippa bli sjuk). Lilla Astrid som fyllde 4mån i går(vart har tiden tagit vägen?!) ligger just nu och sover på sin fårskinnsfäll på golvet och har mest legat och lekt i sitt babygym och rullat runt på förmiddagen. Ska gå en sväng till affären efter att jag ätit lunch och köpa färskt bröd till kvällens middag som blir chili con carne och även lite meloner då det var extrapris,mums! Annars håller vi oss nog inne då regnskurarna byter av varandra mellan kortare sol episoder, kanske titta på en serie eller film..
 
Hoppas ni får en fin dag! Kram från mig
Posted in: Allmänt



The classic birkenstock sandal

 
 
Birkenstocks klassiska sandaler är verkligen snygga och finns i mängder av färger och material. Själv gillar jag mest den klassiska mattsvarta sandal som ni kan se på bilden ovan. Hade tänkt att köpa ett par åt mig till denna sommar men nu när jag tänkt att slå till så är självklart min storlek slut, så himla typiskt. Får hålla utkik bland dessa skor och se om min storlek kommer in igen!
Posted in: Madde tipsar!



Rawfood chokladbollar

 
 
 
Igår bakade jag rawfood chokladbollar och oj så goda de blev! Andra gången jag gör det och denna gång finjusterade jag receptet lite grann mot förra gången. Tänkte bjuda mina fina jobbarkompisar som kommer hit med sina små bebisar idag. Blir först en lchf-gratäng och god sallad till lunch och sedan kaffe med rawfood chokladbollar och nyttig bananglass med chokladöverdrag. Håller tummarna för att detta ska smaka gott och uppskattas av oss alla!
 
Recept på mina Rawfood chokladbollar:
 
2dl cashewnötter
2dl valfria nötter
14st färska och urkärnade dadlar
1dl kakao(raw eller vanlig)
1tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
2-3 msk kallt kaffe
2-3 msk vatten
 
Gör såhär:
Mixa nötterna till ett mjöl (jag lät nötterna mixas lite kortare stund för att få lite mer bitar i). Lägg i resten av ingredienserna och mixa till en smet som går att forma till bollar. Rulla sedan bollarna i kokosflingor. Ställ i kylen en stund så de stelnar lite innan servering. Kan med fördel frysas in och plockas fram när sötsuget sätter in!


Outfits att inspireras av;

LISA OLSSON (snygga jordnära färger matchat ton i ton!)
 
KENZA (älskar toppen/blusen♥)
 
SINCERELY JULES (fantastisk styling av bootcutjeansen, hur snyggt som helst och jag vill kopiera denna rakt av!!)


Favoriter i butik!

 
Lindex har otroligt mycket snygga och fräscha plagg till sommarens härliga varma dagar. Här ovan kan ni se några av mina favoriter just nu. Skulle utan tvekan kunna köpa allt om bara plånboken tillät ;) Kanske får ta och spana in något eller några av plaggen i butiken i alla fall då det var längesen jag köpte kläder till mig själv. Är väldigt sugen på den randiga omlottklänningen, supersnygg både till vardags och fest med lite olika styling!


Colormatching with mini me♥

I lördags var vi på studentfirande och då passade jag på att färgmatcha min och Astrids outfit :)
Mina kläder: Jeans - H&M, Mönstrad blus - Lindex, Linne - H&M Mama, Örhängen - Rosebud.
Astrids kläder: Sjömansklänning - H&M, Leggings med spetskant nedtill - Lindex
Posted in: Mina outfits



Throw back to last year

Förra året i slutet av maj var det sommarvärme och underbart väder. Solen sken, värmen var här och man kunde utan problem gå barbent redan tidigt på morgonen utan att frysa. I år är det helt tvärtemot och man håller på att frysa ihjäl och jag har inte varit barbent än. Det blåser mer eller mindre storm i princip dagligen, regnar och är allmänt kallt och ruggigt.. Håller tummarna för att sommarvärmen dyker upp snart!!
 
Maj 2014
Maj 2015


That patterned bomber

Finstickad tröja - H&M Mama(amningsvänlig), Bombarjacka - H&M, Jeans - Gina Tricot, Solglasögon - Ray Ban Aviator, Wedgesneakers - Nike
Posted in: Mina outfits



Finally some sunshine and warmth

 
Bild efter gympasset igår!
 
Precis som rubriken lyder så bjuder vädret äntligen på lite sommarkänsla. Solsken och varmt idag, i alla fall runt 17 grader i skuggan och på vår inglasade balkong är det dryga 26 grader så jag har precis svirat om till bikini och tänker passa på att lapa lite sol medan lill-tjejen sover! Annars har denna torsdag spenderats med tvättstugan än så länge, de små liven tenderar att producera stora tvätthögar må jag säga ;) Efter lunch och när hon vaknar blir det en långpromenad i det fina vädret också, försöka gå bort lite av den rejäla träningsvärk jag har efter gårdagens gympass!
 
Önskar er alla en fin torsdag♥
Posted in: Allmänt