Hur har det gått?

Torsdag idag och det är dags att sammanfatta hur de senaste 4 veckornas träning har gått. Jag har tagit nya bilder och jag har mätt kroppen för att se om det blivit någon skillnad. Så här kommer resultatet av 4 veckors varierad träning, powerwalks blandat med ett eller två styrkepass per vecka. Jag har även försökt att inte ät massa onyttigt i veckorna men har unnat mig lite gott på helgerna!
 
Så här såg jag ut för 4 veckor sedan;
 
 
Och här är dagens form;
 
Dagens mätresultat(eventuell minskning i cm inom parentes):
Byst: 96cm (-1cm)
Midja: 80cm (-3cm)
Rakt över navel: 87cm (-3cm)
Stuss: 97cm (-0,5cm)
Lår: 58cm (-1cm)
Överarm: 28,5cm (-2cm)
 
Jag känner mig väldigt nöjd över resultatet och känner verkligen att detta peppar mig att fortsätta! Dår se hur mycket powerwalks det blir vid eventuell snö men det tar jag då! 
 
Ha en riktigt fin torsdag nu underbara du! Kramar från mig ♥


Acne Velocite jacket look a like

 
Jag har länge spanat in den fantastiska jackan Velocite från Acne men då den kostar närmare en hel månadslön för mig(när jag jobbar och inte är föräldraledig), hehe, så har jag inte kunnat förmå mig att köpa den. Men nu finns det flera liknande jackor, de flesta kedjor har idag minst en Acne Velocite jacket look a like vilket glädjer mig. Så nu har jag äntligen köpt mig en kopia som jag älskar högt! Den är galet varm och go och är dessutom så snygg! Jag köpte min hos Bik Bok där den kostar 899:-. 


Resan går till...

... FLORIDA! Äntligen är allt bokat och vi kommer under 2v i februari spendera vår tid i Florida. Vi flyger direkt med Norweigan till Fort Lauderdale och sedan kommer vi bo två nätter precis i närheten av flygplatsen, lite drygt en vecka kommer spenderas på västkusten på Fort Myers Beach där vi har ett hotell på stranden och sista veckan har vi hyrt ett hus strax utanför Fort Lauderdale tillsammans med sambons syskon och deras familjer. Då lär det bli en del shopping och utflykter till bland annat Miami Beach!
 
Det känns så skönt att alla boenden och även hyrbil är bokat och klart nu för då kan man börja ta tag i allt annat med ESTA(en värdehandling som alla resande måste ha när man ska åka in i USA), pass till lilla tjejen måste fixas och sedan allt annat runt omkring som ska till när man reser med små barn. Ska bli spännande att resa med ett barn som blir 3 år när vi är i USA och ett som då är 7 månader. Flyget tar lite drygt 10h så det är många timmar att sitta still och slå ihjäl tiden men vi hoppas på att de ska sova ett par timmar och sedan får man ladda ipaden med massa filmer och serier, ta med sig kritor och block osv så de har lite att roa sig med!
 
På detta Best Western hotell ska vi bo när vi är på västkusten :)
 
Vi har flög med Astrid för första gången när hon var lite drygt 2 år vilket var i februari i år, då åkte vi till Gran Canaria vilket tog 6h. Den gången gick det jättebra, verkligen över förväntan och hon sov ett par timmar då och sedan spelade och tittade hon en del på ipaden. Vi läste även någon bok och ritade lite så förhoppningsvis ska det fungera likvärdigt denna gång även om det är ett par timmar till att slå ihjäl.
Posted in: Mina resor



Säker bilfärd för ditt barn!

 
 Vet du att det kan vara förenat med livsfara för ditt barn om han/hon åker bil med tjocka vinterkläder på sig?! Personligen hade jag aldrig ens funderat över detta innan vi fick vårt första barn. Allt jag hade tänkt var att det gäller att den lilla har det varmt och skönt i bilstolen så hon slipper frysa. När Astrid hade kommit till världen läste jag ett blogginlägg som jag tror Blondinbella hade skrivit om just hur farligt det är att han tjocka kläder på barnen i bilstolar och fick mig en riktig tankeställare!
 
Här om veckan fick jag ett mail från bilstolstillverkaren Be Safe där de just gick ut och informerade kring detta så därför tänkte jag passa på att dela med mig av denna information till er!
 
Anledningen till att det är farligt för barn att åka bil med sina tjocka fodrade overaller eller fodrade jackor är att det inte går att spänna åt bältet i stolen på ett säkert sätt pga de tjocka kläderna. Be Safe skickade med en väldigt bra bildserie som jag vill visa er som tydligt visar hur detta ter sig;
 
 
 
Läskigt när man ser mittenbilden och får svart på vitt se hur mycket luft som finns mellan kroppen och bältet när barnet bär en tjock jacka. 
 
Så hur håller jag mina barn varma i bilen på hösten och vintern? De får ha på sig tunnare alternativ som exempelvis fleecetröjor. Vi har alltid en tjockare filt till vardera barn i bilen och är det riktigt kallt brukar jag trä på barnen jackorna bak och fram efter att jag spänt fast dem i bilstolen!
Posted in: Barn



Måndagsinspiration

 

This post contains adlinks from Adviral



Skinnjacka / Solglasögon / Jeans / Stickad tröja / Boots



Black week/black friday

Inlägget innehåller adlinks från adviral
 
Ingen har väl missat att det är black friday idag?! Hela veckan har många butiker pushat för sina olika kampanjer och grymma erbjudanden. Jag har samlat några av mina favoriter här, hoppas ni hittar något ni gillar!
 
Nelly har låtit deras kunder rösta fram vilka "deals" man helst velat ta del av hela veckan. Denna fredag släpper det en ny grym rabatt på en viss del av kollektionen varje timme! Hur bra är inte det?! Missa inte det, ni kommer direkt till black week HÄR!
 
Lekmer har släppt hundratals produkter till reducerat pris denna vecka och dessutom har de varje dag släppt 8st produkter till extra bra pris där det varit först till kvarn. Jag har redan handlat lite julklappar och även vinterskor till Astrid där, känner mig riktigt nöjd. Denna fredag blir deras utbud ännu bättre så missa inte chansen att köpa barnens julklappar till ett bättre pris. Ni hittar black week HÄR!
 
Eleven.se kör på riktigt bra priser på skönhet denna fredag och det vill ni inte missa. Unna er något härligt till er själva eller varför inte en julklapp till mamma, syster, bror, svärmor etc?! Ni hittar deras grymma erbjudanden HÄR!
 
 
Posted in: Madde tipsar!, Shopping



Träning; veckan som gått!

 
 
God kväll!
 
Jösses vad denna dag känts lång samtidigt som det gått i ett, konstig känsla må jag säga! Känner mig galet trött efter dagen så tänkte krypa till sängs när jag skrivit detta inlägg. Har varit på läkarbesök med lill-tjejen och sånt tar på krafterna, man känner sig orolig när de små ska undersökas och så. 
 
Tänkte i alla fall ta och sammanfatta min träningsvecka eftersom det är torsdag. Nästa torsdag är det dags för nya bilder och mätning av kroppen igen, känns spännande då det ska bli kul att se om min träning och försök till bättre kost ger något resultat :)
 
Veckans träning:
Fredag: 4km promenad i halvsnabbt tempo
Lördag: Vila
Söndag: Vila
Måndag: Styrkepass hemma med viktplattor och bebis som vikt 45min
Tisdag: Powerwalk 5,5km + 20 min springa med barn i pulka i snön ;)
Onsdag: Vila
Torsdag: Kort promenad 2,5km
 
Ingen jättebra träningsvecka men det har dels varit dåligt väder och dessutom hade Moa en vecka med dålig sömn vilket gav en väldigt trött och seg mamma förra veckan! Nya tag i morgon igen så får vi se hur kommande vecka blir!
 
Sov gott och dröm sött fina ni ♥


My everyday uniform

Polotröja - Gina Tricot, Jeans - H&M, Jacka - Chiquelle, Sneakers - Nike, Solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Vitaminboost


Laddade kroppen med denna gröna sköna smoothie igår. En riktigt vitaminboost såhär i vintermörkret och kylan vilket helt klart går åt i förkylningstider!
 
Ingredienser:
- 1 kiwi
- 1 avokado
- 1 näve fryst mango
- 1 näve frysta ärtor
- 1 näve fryst spenat
- Ca 1msk färsk ingefära
- Lite citronjuice
- Ca 2dl mandeldryck(osötad)
 
Mixa ihop allt och njut av en vitaminboost som heter duga! Testa gärna :)


Första snön

 
Nu har vinterskorna åkt fram så man slipper frysa om fötterna :)
 
God morgon på er!
 
Här hemma har vi varit igång sedan strax innan halv åtta i morse. Det har varit mycket mys med mina tjejer, frukost framför nyhetsmorgon på ipaden och memoryspel innan det var dags att gå med stora tjejen till förskolan. Natten till igår samt under kvällen igår kom årets första snö så nu ligger snön vit på taken och marken. Astrid var så himla glad för detta och ville inget annat än att få åka pulka, vilket hon har tjatat om ett par veckor nu!
 
Idag blir det klassiskt tisdagshäng med babysim vid lunch, känns lite extra bra att få krypa ner i det varma (ca 35 grader) vattnet idag när det är kallt och snö ute! Efter det blir det att hämta hem Astrid från förskolan i vanlig ordning. Tar en promenad till och från babysimmet vilket ger närmare 1h promenad tur och retur då det sammanlagt är 5-6km att gå. Perfekt sätt att få in träningen i vardagen!
 
Kvällen kommer spenderas med att laga middag, åka och handla och sedan de vanliga kvällsbestyren med nattning osv.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe och sedan packa badväskan. Hoppas ni får en riktigt fin tisdag! Kramar
Posted in: Allmänt



Puderrosa drömmar

 

This post contains adlinks from Adviral



1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7.



Äntligen!!

Dagens lunch efter träningen :)
 
Hej på er goa läsare!

Då var det torsdag igen och dags för min veckouppdatering kring hur träningen gått veckan som gått. Jag har lyckats hålla igång bra även denna vecka, dock fick jag inte till något rejält styrkepass hemma vilket känns lite trist men man kan inte alltid få allt. Däremot fick jag ett riktigt härligt styrkebesked på dagens styrkepass på Friskis och Svettis, kände mig så jäkla stark och jag kunde verkligen utmana mig själv vilket var galet länge sedan jag kände sist!
 
Veckans träning:
Fredag: Powerwalk 5km 
Lördag: Kort styrkepass för ben/rumpa, mage och rygg 15min
Söndag: Vila
Måndag: Powerwalk i terräng med många backar 8,5 km
Tisdag: Powerwalk 5,5km
Onsdag: VILA
Torsdag: Small group Mamma(1h styrkepass på Friskis med syfte att stärka kroppen inför annan träning)
 
Sammanfattningsvis en helt okej träningsvecka med tanke på att det börjar bli bra mycket kallare ute, att helgen typ regnade bort och då Moa inte riktigt varit hundra procent på kvällstid denna vecka! När det kommer till kosten har jag hållit mig riktigt bra faktiskt. Höll mig till att äta godsaker i helgen, blev lite glass till efterrätt i fredags, endast ett fåtal godisbitar i lördags och fika till farsdag firandet i söndags. Så nu kör vi på med ännu en härlig vecka med träning och god, hälsosam mat och snacks!
 
Ha en fortsatt fin torsdag så hörs vi! Kramar


En olycka kommer sällan ensam!

 
Hej på er!
 
I torsdags tappade jag min telefon i golvet när jag var på Hemköp och skulle hämta ut två paket. Självklart sprack hela skärmen och det gick inte att använda alls, så jäkla irriterande och onödigt. Dessutom hade vi tappat vår ipad bara några dagar tidigare i golvet hemma och spräckt hela den skärmen. En olycka kommer ju sällan ensam och det stämmer mer än väl. Ska se om vi kan få ut lite på försäkringen för ipaden men telefonen var så pass gammal så jag kostade på mig en ny. Jag velade lite mellan Samsung Galaxy S7 och S8 och det blev den senare och jag fick hem den igår och är än så länge väldigt nöjd. Kameran är fantastiskt bra vilket känns otroligt roligt då det är telefonen man fotar mest med idag!
 
Måste även ge cred till telefonshoppen.se som jag beställde ifrån, mycket bättre pris(skilde så mycket som 1500:-) än i de "vanliga" elektronikbutikerna och jag beställde telefonen på måndag morgon och kunde hämta ut den hos mitt ombud dagen efter, grymt bra service!
Posted in: Allmänt, Shopping



Shimmering mornings

En bild från förra vintern
 
God morgon måndag!

Hoppas ni haft en fin helg, min var lite seg då jag var själv mycket med tjejerna för sambon hade lite välförtjänt häng med kompisar. Dessutom bjöd helgen på grått och regnigt väder så man var inte särskilt sugen på att gå ut. Igår var vi hos min pappa och fikade och sedan lagade vi lite extra god mat till middag för att fira pappan i vårt hus också!
 
Denna måndag bjuder på soligt och kallt väder med frost som glimmar vackert i solskenet. Vi har myst i soffan framför en film för att starta denna dag. Jag håller på och tvättar och snart ska vi ge oss ut i det härliga vädret för en lång powerwalk med en vän och hennes dotter. Annars har vi inga större planer för denna dag vilket känns ganska skönt!
 
Hoppas ni får en fin start på den nya veckan! Kram
Posted in: Allmänt



Farsdag

 
Tack för att du är den roligaste, busigaste, mysigaste och mest fantastiska pappa våra tejer någonsin kan önska sig! Kärleken mellan dig och tjejerna är så underbar att se, det är det bästa som finns! Grattis på farsdag älskling♥
Posted in: Allmänt, Barn