Torsdag och vabb

I slutet av förra veckan passade jag på att plantera lite vårblommor vid entrén samt på trallen, så härligt!
 
 
Hej på er!
 
Hur mår ni idag? Här hemma blev det vabb då vår lilla tjej har en rejäl hosta, är snorig och hade feber igår kväll. Idag är hon dock feberfri vilket känns skönt men har hostat mycket i natt i flera omgångar. En riktigt hård hosta som verkar sitta djupt i bröstet, usch låter inte alls kul. Så idag myser vi hemma och just nu sitter och och spelar lite på vår ipad(ja hon får göra det ibland, vet att många föräldrar är emot det) och jag passar på att skriva några rader till er. Tänkte passa på att baka lite frallor senare då vi har ett paket jäst i kylen som går ut idag sen kanske vi går på en liten promenad så vi båda får frisk luft, det är aldrig fel!
 
Ikväll kommer tjejerna över på middag(vi turas om att bjuda varandra på middag en vardagkväll i månaden) så det ska bli mysigt. Älskar dessa kvällar, de förgyller vardagen lite när alla jobbar mycket och olika tider samt har mycket annat för sig och det är många gånger svårt att få till att ses!
 
Hoppas ni alla får en riktigt fin torsdag! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Illamående, trötthet och hopplöshet

 
Till vänster: Jag i mitten av september, strax innan jag blev gravid igen. Till höger: Bild från igår i v. 25 med lilla mini i magen♥
 
Hej på er!
 
Lovade er för ett tag sen att skriva ett inlägg om hur jag mådde i början av denna andra graviditet så here it goes! 
 
Vi "plussade" redan i typ v. 4 då jag kände i kroppen att jag hade blivit gravid, kan inte sätta fingret på vad det var men på något sätt kände jag att det hade gått vägen. Redan v. 5 kom illamåendet som ett brev på posten och då pratar vi inte om något "litet" morgonillamåendet utan det var 24/7, varje vaken minut mådde jag illa som om jag var fruktansvärt bakfull. Jag ville bara sova för då slapp jag må så himla illa. V. 6 följdes av ännu värre illamående och nu började jag även kräkas 4-6ggr/dag så fick inte behålla mycket alls. Var något lättare att behålla lättare mat på kvällarna men jag fick verkligen kämpa för att få i mig något alls. Huvudfödan bestod av nudelsoppa, fruktsoppa, varmakoppen och annat lättsmält mat. Detta fortsatte veckorna i enda och jag höll på att bli tokig, riktigt jobbigt att må så dåligt även om det kommer något fantastiskt av det hela i slutändan.
 
I v. 8 var jag hos barnmorskan och då hade jag gått ner 3kg på ett fåtal veckor så då skrev de ut Lergigan Comp och Primperan mot illamåendet och kräkningarna så de tabletterna började jag med samma dag. Äntligen släppte illamåendet och jag fick behålla den lilla maten jag fick i mig. Jag hade fortfarande svårt att få i mig ordentligt någon vecka till men så småningom började det vända och aptiten hittade sakta men säkert tillbaka. Från v. 11 försökte jag sluta med tabletterna ett par gånger men med bakslag i form av kräkningar direkt. Det var först i v. 14 som jag äntligen kunde sluta helt med tabletterna och vilken härlig känsla det var!
 
Den första tiden av graviditeten var med andra ord ingen dans på rosor. Den kändes hur lång som helst tidsmässigt och det var riktigt tufft. Särskilt med tanke på att man dessutom hade en liten tjej som inte ens var 2år då som behövde ens uppmärksamhet och kärlek, vilket inte alltid var så lätt när man mådde som en säck potatis ;) Men nu är vi i alla fall så långt gånga som v. 25 och så smått börjar man se "ljuset i tunneln" även om det alltjämt känns som att jag varit gravid för evigt typ,haha.
 
Vill ni att jag skriver lite om hur jag mår nu och kanske lite mer vecka för vecka som jag gjorde sist? Kom gärna med frågor och önskemål så ska jag försöka svara så gott det går!
Posted in: Graviditet/barn



Hemmagjorda energibars

 
 
 
Måste bara tipsa er om dessa grymt goda energibars som är riktigt lätta att göra! Blev bjuden på dem hemma hos min svägerska och var självklart tvungen att få receptet. Perfekt att ha i frysen eller kylen och plocka fram när sötsuget smyger sig på istället för godis och annat onyttigt!
 
Ingredienser:
2,25 dl (1 cup) pumpakärnor
2,25 dl (1 cup) kokosflingor
1,1 dl (1/2 cup) solrosfrön
1,1 dl (1/2 cup) skalade sesamfrön
4 msk chiafrön
20 dadlar (jag tog 15 och 2 tsk dadelsirap)
6 msk rumsvarm kokosolja
4 msk raw kakao (jag använde vanlig)
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
6 msk havregryn (GF)
 
Gör så här: 
1. Mixa pumpakärnor, kokosflingor, solrosfrön, sesamfrön och chiafrön till ett grovt mjöl. Du vill ha lite bitar i. 
2. Häll ut fröblandningen i en skål. 
3. Ta ur kärnorna från dadlarna och lägg 10 st dadlar i mixern tillsammans med kokosolja, kakao och vaniljpulver. 
4. Mixa och lägg sedan i resterande dadlar och mixa igen till en härlig smet. Du måste kanske hjälpa mixern lite, genom att dra ner smeten från kanterna eller hälla i några droppar vatten. 
5. Häll smeten i fröblandningen och häll på havregrynen. Blanda samman allt med dina händer. 
6. Kavla/tryck ut allt i en form (ca. 28 x 18 cm) . 
7. Placera formen i frysen i ca 30 minuter. 
8. Ta ut formen och skär bitar. Håller ca 1 vecka i kylen och bra mycket längre i frysen! 


Våren som kom av sig...

Bild från weheartit
 
 
Hej på er!

Nu var det återigen längesedan jag skrev. Jag har blivit hopplös, haha! Men jag kommer försöka blogga när andan faller på och hoppas på att hitta tillbaka till mitt "flow" som jag hade tidigare för oj så kul det är när man väl sätter sig ner. Idag blir det att jobba ett kvällspass och sedan ett dagpass i morgon så det är jobb för hela slanten som gäller. 
 
Till något annat, vad hände med våren? Den verkar ha kommit av sig helt. Denna vecka började med att snön vräkte ner och nu ligger den återigen vit på gator och torg, fy sjutton vad less jag är på denna vinter. Visserligen ser det ut att bli "varma" dagar nu med ett par plusgrader så snön kanske kommer försvinna men alltjämt ser det ut att bli kalla nätter. Så jag antar att det bara är att försöka tänka positivt så dyker väl våren upp så småningom...
 
Nej nu ska jag äta upp min lunch och sedan göra mig i ordning för ett jobbpass! Ha en underbar torsdag kära ni♥
Posted in: Allmänt



1 mars 2017

 
Äntligen första vårmånaden! Dock visar vädret sig från sin sämre sida med grått väder som bjudit på både regn och snö omvartannat under förmiddagen. Men det är i alla fall ljust senare på kvällarna och även på morgonen när man åker till jobbet vilket underlättar enormt! Nu går vi helt klart åt rätt håll i alla fall och våren är runt hörnet :)
 
Jag har jobbat ett dagpass idag och ska i morgon jobba en kväll(skulle egentligen vara ledig men det fattades folk så jag fick ledigt på tisdag istället). Annars har vi lekt med lillan när vi kom hem och sedan de vanliga kvällsbestyren med middag, badning för lillan, mys i soffan med en bok och sen nattning som gick över förväntan idag då det bara tog lite drygt 25min mot 1-1,5h som det varit senaste veckorna. 
 
Nu är sambon ute och jobbar(han har jour med saltning, plogning osv och det ska bli kallt i natt) och jag tänkte lägga mig i soffan och se ett avsnitt Grey´s Anatomy innan det är dags för min skönhetssömn!
 
Hoppas ni har haft en fin onsdag! Kram från mig
Posted in: Allmänt