Badrumsrenovering

Inlägget är ett samarbete med Badshop
\n
 
\n
De senaste tre åren har vi renoverat två olika badrum i två olika boenden och det är verkligen mycket att tänka på. När vi gjorde det första badrummet satsade vi på prisvärda produkter från välkända märken och vi både köpte produkter direkt i fysisk butik och beställde från olika nätbutiker. Då vi hade ett litet badrum var vi ute efter att göra badrummet så ytsmart som möjligt, att kunna göra så mycket utrymme som möjligt fritt för att få en känsla av luftighet trots att det var så litet. Vi bestämde oss därför för att ha infällbara duschväggar i vårt badrum för att på så vis spara utrymme när man inte använde duschen. Vi beställde våra duschväggar från badshop.se och fick både ett bra pris, snabb leverans och bra produkter som vi var mycket nöjda med! Badshop  har allt du kan tänkas behöva vid en badrumsrenovering och de har bland annat väldigt många olika duschväggar att välja mellan från flera välkända märken.
\n
 
\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
Ni kan se resultatet från den badrumsrenoveringen här ovan. Duschväggarna i glas hjälpte oss verkligen att spara utrymme med tanke på att vi dessutom behövde få in ett skötbord i det redan trånga och lilla badrummet så blev det vår "räddning" kan man säga. Det hade aldrig gått om vi hade haft kvar den fasta duschväggen som satt där innan!
\n
 
\n
Inlägget är ett samarbete med Badshop



Glad påsk



Glad påsk fina du! 

Vi har börjat påskafton med frukost och sedan äggjakt i trädgården. Astrid var riktigt exalterad och sprang glatt runt i trädgården och letade ägg till sig själv och till lillasyster. 

Annars blir det en lugn påskafton hemma med vår lilla familj då Astrid var orolig i magen även igår på eftermiddagen och kvällen så 48h utan symptom har ej passerat och vi kan tyvärr inte träffa sambons familj som först var planerat. Nu på dagen blir det löpning för sambon och för mig blir det ett gympass lite senare. Vi håller på och tömmer spabadet på vatten så det blir till att göra rent det och fylla på med nytt vatten senare idag. Solen skiner så vi ska hänga en del ute på tomten och mysa och sedan gör vi lite påskmat till middag tänkte vi.

Hur ska du fira din påskafton? Hoppas den blir riktigt mysig och fylld med godsaker att äta! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Påskfix

 
Ikväll blir det att fixa tjejernas påskägg och i morgon får de, eller i alla fall Astrid, ut i trädgården och se vad påskharen har hittat på och leta efter sina ägg. Ska bli mysigt att se Astrid springa runt och leta! Annars blir det en lugn kväll med mys i soffan och lite gott att tugga på. Barnen är pigga och glada men stora tjejens mage är lite halv orolig fortfarande. Kan även vara för att hon kommit igång och äta lite mer men svårt att säga. Hoppas på det bästa!
 
Har ni någon tradition med att barnen/ni som barn fått leta efter påskägg?
Posted in: Allmänt



Jag blir galen!


Lite påskfint hemma hos oss i alla fall :)

Astrid hade gjort en fin kyckling och sått gräs på förskolan ❤

Hej fina du!

Skärtorsdag och planen var påskfest på förskolan och utvecklingssamtal. Istället blev det ännu en gång sjukstuga med två magsjuka barn. Det är 3:e gången på 4v som tjejerna är magsjuka. Jag blir galen på det här!! Hur man än gör så verkar det helt omöjligt att få vara friska :( Så nu går ännu en gång tvättmaskinen mer eller mindre konstant och klorinet flödar här hemma. Vilken härlig påskhelg ser verkar bli... Jag var på middag hos en kompis igår och hade druckit lite vin och bubbel till maten när sambon ringde och berättade att vi hade magsjuka barn hemma igen. Så det var bara att slänga sig på cykeln hem. Fick känna mig lite som mig själv ett par timmar i alla fall.

Ursäkta den gnälliga tonen men jag är riktigt less på det här nu! Hade sett fram emot en mysig påsk där vi skulle träffa både familj och vänner men nu har vi fått ställa in flera saker igen, så fruktansvärt tråkigt för alla och det är så synd om våra små tjejer som är sjuka igen. Nu hoppas jag bara att det vänder snabbt och att jag och sambon klarar oss så vi kanske kan fira lite påsk i alla fall!

Hoppas ni har en fin skärtorsdag! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Supercasual

Täckjacka - Intersport, Polotröja - Gina Tricot, Jeans - Levi's, Skor - Nike, Solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Det ständigt dåliga samvetet!

 
 
Hej fina du!
 
Nu tänkte jag skriva om något som jag vet att många mammor och kanske även pappor därute känner igen sig i. Det ständigt dåliga samvetet som av någon outgrundlig anledning ligger och gnager under yta till och från dag ut och dag in. Varför är det så? Vad är det vi alla försöker uppnå och varför ska man behöva känna så?
 
Många känner nog igen sig i att man har dåligt samvete för att man inte hinner lägga fullt så mycket tid på sina barn som man kanske skulle vilja. Man säger nej till lek för att man måste laga mat, man måste få undan disken, få undan tvätten eller kanske rent av behöver få dricka en kopp kaffe i 5 minuter utan att ha ett barn i knät(då det finns risk för att de kan skållas) för att överhuvudtaget orka leka vissa dagar. När man säger nej till umgänge med sina barn om än bara för kortare stunder så kommer den, den där gnagande känslan av dåligt samvete och ligger under ytan och retar som en envis ögonfrans i ögat som vägrar pillas ut. Varför känner vi då såhär? Det är ju ingen som är en bättre förälder till ditt barn än just nu och ändå känner man sig otillräcklig så fort man inte känner att man riktigt hinner med allt som man skulle vilja hinna med. Ingen är mer än människa och alla behöver vi ibland få säga nej och göra något som gynnar oss själva också även om ens barn alltid kommer i första hand. Jag tror att sociala media till en stor del kan spela in i detta. Där postas det ständigt bilder på glada familjer som gör saker tillsammans, föräldrar som pysslar med sina barn, leker med sina barn, kramas med sina barn och så vidare. Jag är en del av det, jag vet, och det är svårt att komma ifrån i dagens samhälle. Man visar de fina sidorna av livet och de mer kaotiska och jobbigare delarna kan man helt enkelt välja att gömma undan för omvärlden vilket kan skapa ångest och oro hos vissa.
 
Här hemma försöker vi prioritera tid till barnen så mycket vi bara kan efter jobb och förskola. Tidiga kvällar när båda barnen är vakna brukar vi försöka leka mycket tillsammans hela familjen. Det enda måste vi brukar ha då är att laga mat, äta mat och plocka undan efter maten. All övrig tid lägger vi på barnen just för att vi skaffade barn av en anledning, vi ville ha barn och då måste man även kunna ge tid av sig själv till dem. När de sedan har somnat, eller i alla fall när Astrid somnat då Moa sover lite sämre, så försöker vi röja undan eventuell tvätt, räkningar som ska betalas, mail som måste svaras på och andra saker som man inte hunnit med men ändå känner att man behöver göra.
 
Nu vet jag att vi har det lyxigt i och med att jag är föräldraledig och sambon jobbar 06.30-15.30 måndag till fredag och har bara 10-15min färdväg till och från jobbet. Alla har inte den lyxen utan har lång väg till jobbet, långa arbetsdagar samt jobbar helger och då är det tufft att få tiden att räcka till. Vi får se hur vi lägger upp det sedan när jag ska gå tillbaka till jobbet och Moa ska börja på förskolan, den tiden den sorgen. Nu passar vi på att njuta i vardagen vi har nu och försöker dämpa det dåliga samvetet och umgås med våra barn!
 
Känner du igen dig i det jag skriver? Dela gärna med dig av dina tankar och erfarenheter♥
 
Posted in: Barn



Dags för en uppgradering

Inlägget är ett samarbete med Babyworld
 

När vi köper saker till våra tjejer blir det ofta att vi handlar online i olika webshoppar. De flesta saker vi handlat till barnen både innan de föddes och efter att det kommit till världen är köpta på nätet. Gissar att jag inte är ensam om detta utan att det är så det ser ut idag, smidigheten väger många gånger högre än att få klämma och känna på sakerna i butik. Det händer även att jag åker till en fysisk butik och klämmer och känner och sedan åker hem och letar upp bästa pris och beställer hem istället.

 

Inom kort börjar det bli dags för ett nytt större inköp till lilla Moa som snart börjar växa ur sitt babyskydd. Det börjar bli dags att se sig om efter en ny bilstol, självklart ska vi ha en bakåtvänd stol för hennes säkerhets skull. Till Astrid har vi en Britax Max-Way och den har vi varit nöjda med. Hon sitter bra i den och den får bra plats i vår bil. Den är även rätt smidig att montera och har fått bra omdömen i säkerhetstester. Jag har suttit och jämfört lite olika bilstolar hos Babyworld som har flera olika välkända märken och däribland Britax. Har kollat lite på modellerna från Axkid och BeSafe också för att jämföra lite. Men som sagt så tror jag ändå att valet kommer hamna på Britax även denna gång.

 

 

Hos Babyworld hittar ni det mesta man kan tänkas behöva till barn och baby. Vagnar från välkända märken som Bugaboo, Britax, Joolz mfl., leksaker, kläder, inredning till barnrummet och mycket mer. De ger alltid fri frakt när du handlar för över 500kr och öppet köp i 365 dagar, vilket är väldigt generöst. Då har man tid att i lugn och ro fundera kring om man är nöjd över sitt köp eller ej.

 
 
 
Inlägget är ett samarbete med Babyworld
Posted in: Barn, Madde tipsar!



Blackish

Jacka - Bik Bok, Polotröja - Gina Tricot, Jeans - Levi's, Stövlar - Andrea Conti, Solglasögon - Ray Ban, Väska - Gina Tricot
Posted in: Mina outfits



Vår helg i bilder

Tänkte börja den nya veckan med att bjuda på några bilder från vår helg. En lugn helg då Moa började den med att vara magsjuk, vilket tack och lov gick över fort!





Posted in: Allmänt



Bada året om

Inlägget är ett samarbete med Folkpool
 

Många drömmer om att ha en pool i sin trädgård där man kan svalka sig under varma sommardagar. En del vill ha en stor pool där man kan simma längder, andra vill ha en lite mindre där man nöjer sig med att kunna doppa sig och kanske flyta runt på någon uppblåsbar madrass eller dylikt. Något som blivit mer och mer vanligt är badtunnor eller spabad i trädgårdar, på soldäck och liknande. Fördelen med dessa pooler är att man kan använda dem året om vilket passar vårt nordiska klimat alldeles utmärkt.

 

 
 

Bilderna ovan är från Folkpools hemsida

 

När vi började planera för altan och soldäck i vår trädgård pratade vi till en början lite löst om att eventuellt skaffa ett spabad. Under planeringens gång kom vi tillslut fram till att vi ville ha ett spabad integrerat i soldäcket på framsidan, då vi ville bygga ner den en bra bit i däcket var vi tvungna att på allvar leta efter den modell vi ville ha för att få till rätt mått vid bygget. Vi kollade runt och jämförde flera olika tillverkare och tillslut bestämde vi oss för ett spabad från det välkända märket Folkpool som vi dessutom hört mycket positivt om samt att de har en butik här i stan vilket underlättar om det skulle hända något. Vi valde ett spabad som är anpassat för vårt nordiska klimat och de heter ”Nordic Hot Tubs” och modellen vi valde heter Encore. Den har fem sittplatser och en liggdel. Liggdelen är perfekt för barnen att sitta på. Vår stora tjej brukar även ställa sig där och med badringen runt magen hoppar hon sedan ner i spabadet från själva liggdelen vilket hon tycker är väldigt roligt! Att sätta sig i det 38 grader varma vattnet är fantastiskt skönt under årets kalla månader men jag måste erkänna att vi faktiskt använder spabadet som allra mest under sommarhalvåret. På sommaren har vi dessutom valt att sänka temperaturen till 35 grader istället för att kunna bada i den även när det är som varmast ute! Barnen uppskattar detta väldigt mycket och älskar att bada i den!

 

 
Bilder på vårt spabad/soldäck
 
 På Folkpools hemsida kan ni hitta alla deras olika modeller på spabad, olika utföranden på pooler samt kemikalier och tillbehör. Det går även att få en översikt kring vart man har närmaste butik om man skulle vara intresserad av att titta på produkterna i verkligheten och kanske klämma och känna lite. Eller kanske för att få hjälp av en specialist på området när man planerar för pool i trädgården!
 
Inlägget är ett samarbete med Folkpool
Posted in: Allmänt



Kalaslördag blev till vablördag...

Mina bustjejer ♥
 
Hej fina du!

Vår lördag började ju på sämsta möjliga vis då vår lilla tjej väckte mig vid 05-tiden av att hon spydde ner våran säng. Stackars liten, alldeles sömndrucken och lite små skakig när vi fick in henne i badrummet. Bara att bada av henne direkt coh sedan när vi fått på en ny blöja var det dags igen och hon kräktes ännu en gång, dock lyckades vi pricka toaletten denna gång så inget spill på varken mamma,barn eller inredning ;) Började ge henne vätskeersättning med en 5ml spruta direkt efter kräkningarna och gav henne lite drygt 15ml innan hon somnade i vår säng igen och sov 1,5h till. Nu har det tack och lov inte varit någon mer kräkning och hon har ändå ätit lite ljust bröd, smörgåsrån, ammat två gånger(skönt att ha lite bröstmjölk kvar när hon blir sjuk även om vi försöker sluta helt) och vätskeersättning så det känns faktiskt rätt bra. Hoppas att det inte blir något mer nu utan att hon får bli frisk och att vi andra klarar oss.
 
Vi som skulle ha 3-års kalas för Astrid, köpte tårta och allt igår för att slippa stressa med det idag. Bara att lägga den i frysen och ta fram när vi får till ett kalas lite längre fram! Så denna lördag blev verkligen inte som vi hade tänkt oss. Dagen spenderas hemma med mys och bus i den mån lillan orkar. Jag och stora tjejen har lagt lite pussel, bakat med lera och spelat spel. Nu sover båda tjejerna och jag passar på att få lite bloggjobb ur vägen. Sambon är iväg och hjälper sin pappa lite så vi tjejer roddar oss själva!
 
Hoppas ni har en bättre lördag än oss och att ni får en fortsatt fin helg♥
Posted in: Allmänt



Det blev en akut tid!

Före när tanden var trasig

Efter besöket hos tandläkaren, så nöjd över resultatet!

Hej på dig fina!

Hur står det till denna fredag? Här hemma är det bara bra. Morgonen började dock med att ta kontakt med min tandläkare för att försöka få en akut tid till idag då min lagning som jag har på ena framtanden, efter en olycka som barn, losnade igår kväll. Jag fick en tid 12.30 så jag har varit och lagat tanden och det blev så fint! Skönt att slippa se ut som ett tandlöst troll hela helgen ;) Sen måste jag ju hylla det så kallade tandvårdsavtalet som jag har. Då betalar jag en summa varje månad och då ingår mina besök hos tandläkaren och även denna lagning. Jag var lite orolig att det inte skulle ingå först då det stod att skador till följd av olyckor inte ingick men detta gjorde tydligen det vilket jag tackar för. Vet inte hur många tusenlappar det hade kostat annars!

Så nu kan vi släppa det här med tanden och njuta av att det är fredag och helg inom kort! Vi ska åka och köpa tårta och lite annat när sambon slutar jobbet då vi ska ha kalas för Astrid i morgon med min familj. Hon fyllde nämligen 3 år när vi var i Florida så då firade vi med sambons familj som var med och sedan har vi inte fått till det förrän nu med min familj pga sjukdomar och annat. Så i morgon blir det äntligen lite kalas! Annars har vi inte några större planer för helgen. Ikväll blir det fredagsmys med min lilla familj med lite gott att äta och dricka.

Vad ska ni göra i helgen? 
Posted in: Allmänt



Bikini eller baddräkt - vad väljer du?

Inlägget innehåller annonslänkar
 
Nu börjar butikerna fyllas upp med badkläder inför sommaren och då brukar det gälla att man är med ifall man vill hinna få tag i sina favoriter innan de tar slut. Med snön fortfarande på backen känns sommaren rätt avlägsen men jag har ändå spanat in några av mina favoriter från Gina Tricot, ni ser dem här nedan!

 
Baddräkt HÄR Bikiniöverdel HÄR bikinitrosa HÄR
 
 
Persikofärgad Bikiniöverdel HÄR persikofärgad bikinitrosa HÄR | Svart Bikiniöverdel HÄR svart bikinitrosa HÄR
 
Inlägget innehåller annonslänkar
Posted in: Mode och trender



Snow snow go away...

Jacka - Bik Bok, Tröja - GANT, Jeans - H&M, Boots - Sixty Seven, Solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Kenza x Puma

 

This post contains adlinks from Adviral



1. Crew sweat / 2. Cropped hoodie black gold / 3. Cropped hoodie peach beige gold / 4. Oversized hood / 5. Aop highw tights / 6. Sweatpants black gold / 7. Leggins / 8. Sweatpants peach beige / 9. Vikky ribbon