Envisa sjukdomar!

 Bild från igår när solen sken från klarblå himmel och vi var ute och luftade oss lite
 
Hej på er!
 
Här hemma fortsätter vi med vab. Trodde att det började vända igår då Astrid inte hade någon direkt feber utan låg runt 37,5° men sedan i natt har hon hostat så hon nästan kräkts flera gånger och vid 02.00 var hon återigen skållhet och termometern visade återigen på 39 graders feber. Stackars liten! Det slutade med att jag och Astrid gick ut och la oss på soffan och sov där enda fram till 07.30 i morse. Lillasyster har sovit i vår säng tillsammans med pappa så i natt har det inte varit någon ordning alls hemma hos oss!! Tack och lov sov hon hela natten för första gången på jättelänge, passande när Astrid är sjuk och vill ha sin mamma♥ I morse var Astrid återigen feberfri, hade endast 37,4° så det är ju inte alls någon feber. Får se hur dagen, kvällen och natten blir!
 
Idag håller vi oss inne då det är snöblandat regn ute, så otroligt tråkigt!! Just nu sover Moa och jag och stora tjejen lägger pussel, riktigt mysigt även om det är påfrestande att vara hemma med sjuka barn. Men jag tycker så synd om Astrid som hostar så det gör ont i bröstet på en själv. 
 
I eftermiddag har vi ett frisörbesök inbokat till både mig och Astrid. Tänkte faktiskt att hon skulle få följa med och klippa sig trots att hon inte är helt hundra. Det är ju ingen ansträngning att sitta i frisörstolen och bli lite klippt, får se hur det går dock då det är hennes första gång! Jag går dit med båda tjejerna och sedan kommer Anders och möter upp oss där så klipper vi Astrid först och sedan åker de hem medan jag klipper mig!
 
Hoppas ni får en fin onsdag kära läsare! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Måndag och vab

 
Hej!
 
Hur mår du? Jag mår bra men vår stora tjej har haft hög feber sedan i natt då hon toppade med 39,5 grader. Stackaren har haft nästintill lika hög feber under dagen också och har en jobbig hosta som stör henne. Så denna vecka inleds med vab och en väldigt lugn dag med massa mys i soffan, tittande på film, drickande saft och ätande glass. Vi håller tummarna för att hon mår bättre i morgon, i alla fall att hon slipper ha feber!
 
Det här var sista veckan hon skulle gå på förskolan innan vi ska åka på semester då vi tänkte ha henne hemma veckan innan vi åker för att försöka slippa undan de värsta bacillerna ;) I morgon är det precis 2v tills vi åker till Florida så det är ju ändå bättre att hon blir sjuk nu än då. Så vi hoppas på det bästa nu och håller tummarna för att vi andra klarar oss!
 
Nu ska jag ta och laga lite mat och sedan fortsätter myset med tjejerna och sambon innan det är dags för nattning och allt vad det innebär.
 
Hoppas du fått en bättre start på nya veckan! Kram
Posted in: Allmänt



Vi måste våga dela med oss!!

 
När man blir mamma och förälder händer mycket i kroppen och knoppen, både kroppsligt och själsligt. Det är en enorm omställning att få ett nytt litet liv att ta hand om, att ge all sin kärlek och värme. En liten person som är till hundra procent beroende av dig och din partner för att överleva och få chansen att utvecklas och växa upp! Överallt läser man om alla dessa mammor/pappor som är sååå lyckliga och allt är ett enda härligt rosaskimrande mys. Men bakom allt det där mysiga och rosaskimrande kan många andra känslor hitta fram, känslor man inte alls har räknat med. Förlossningsdepressioner är så mycket vanligare än vad många tror just för att vi inte pratar om det. Jag tror att mycket av detta grundar sig i att vi skäms över att vara ledsna, nedstämda etc då man enligt normen "ska vara så lycklig när man fått sin bebis och familj".
 
Men det är okej att må dåligt, det är okej att gråta i flera timmar, att känna sig otillräcklig, att få utbrott ibland, att känna att man inte orkar allt detta nya eller kanske att man bara vill sova! Tro mig det är många fler än bara du som känner så. Det är många som efter förlossningen får en depression och därför träffar en psykolog eller kurator för att få ordning på sina tankar och känslor. Att få chansen att prata med någon som kan bekräfta att det du känner eller tänker inte är något farligt eller konstigt. Att kunna få hjälp med hur man ska hantera den nya situationen och hur man mår. En del behöver medicinera en kort stund för att kunna må bättre och det är också okej!
 
Efter att Moa blev sjuk när hon bara var 1v hade jag svårt att hantera allt runt omkring. Jag började må sämre redan i mitten av augusti och mådde sedan dåligt större delen av hösten och inledningen av vintern. Jag hade ingen lust att träffa folk överhuvudtaget, jag orkade inte tänka på framtiden, jag ville bara sova även om vår nattsömn varit bra för att ha två små barn, jag grät ofta, kände mig otillräcklig och klarade inte av någon som helst stress eller press. Allra helst ville jag inte gå utanför dörren överhuvudtaget men tack vare att Astrid gick på förskolan 3ggr/vecka under hösten var jag mer eller mindre tvungen att ta mig ut de dagarna två gånger vilket nog på ett sätt var min räddning!
 
Det var en riktigt tuff höst där jag tillslut efter påtryckningar av familj, sambo och vänner pratade med vår bvc-sjuksköterska om mina tankar och känslor. Jag grät när vi pratade, en hel del faktiskt och jag tror nog att jag pratade ganska osammanhängande för jag kände inte riktigt att jag kunde sortera mina tankar och känslor. Hon skrev i sin tur en remiss till en psykolog på barnhälsovården som jag sedan träffade i början av december. När jag väl kom dit för att träffa henne hade jag redan börjat må bättre tack och lov men det var ändå skönt att få ventilera allt vi gått igenom med både denna graviditet och förlossning samt allt efteråt som graviditeten och förlossningen med Astrid. Psykologen jag träffade bedömde inte att jag hade någon pågående depression när jag var där då men hon släppte mig inte helt bara sådär utan vi hade ett uppföljande samtal tidigare i januari då hon ringde mig och vi pratade igenom hur jag upplevde min situation nu och då jag mått mycket bättre kände jag inte något behov av fortsatt kontakt men hon sa att jag alltid var välkommen att kontakta dem om jag fick ett bakslag. 
 
Självklart är inte alla dagar fantastiska bara för att jag mår bättre nu. En del dagar är skittuffa och vissa dagar känner man att man inte alls orkar med allt vad det innebär att vara förälder men sedan får man det där leendet, den där kramen eller något annat härligt av sina barn som gör allt lite lättare. Det är verkligen en ymnest att få vara förälder, att ha turen att få dela livet med sin partner och två fantastiska tjejer. Som ibland dansar på våra nerver, haha, men som för det mesta är helt underbara!!
 
Är det någon av mina läsare som känner igen sig? Någon som varit med om något liknande? Dela gärna med er om ni känner att ni vill och kan!!
Posted in: Graviditet/barn



För helgens fester

 

This post contains adlinks from Adviral



1 / 2 / 3 / 4 / 5

Posted in: Mode och trender



That lovely friday feeling!

 
 
Hej på er fina läsare!
 
Hur härligt är det inte med fredag igen?! Denna fredag känner jag mig dessutom pigg och glad efter en av de bästa nätterna på flera veckor. Moa har "bara" varit vaken typ 3ggr och ätit två av de gångerna. Och dessutom tog tjejerna sovmorgon till 08.00 i morse så idag känner jag mig nästan utvilad :D
 
Jag har haft båda tjejerna hemma idag och förmiddagen spenderade vi på stadsbiblioteket där vi lekte lite i deras lekhörna, läste lite böcker och lånade hem en bok att läsa ikväll. Sedan passade vi på att äta lunch i deras café, Astrid fick pannkakor med glass och jag tog en morotssoppa, innan vi gick och handlade lite och promenerade hem. Moa sov sig igenom hela besöket på biblioteket och vaknade först när vi var och handlade, hehe. Trött tjej! 
 
Nu myser vi lite i soffan. Jag med en kopp kaffe, Astrid ligger under en filt och tittar på lite barnprogram från svtplay, Moa sitter på en filt på golvet och leker med sina saker och en kastrull med katrinplommon och päron står på spisen(dags för att göra ny plommonpuré till lill-tjejen). 
 
Ikväll blir det att laga lite god mat, tänkte göra pasta med svampsås och fläskkotletter, och bara ha härligt fredagsmys med min lilla familj ♥
 
Hur spenderar du din fredag? Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Vackert vitt

Helgen som var låg det ett rejält snötäcke hos oss och det var rejält kallt. Vi passade på att åka pulka och njuta av vintervädret både på lördagen och söndagen. Så mysigt! Nu är dock snön ett minne blott då det regnat och blåst storm hela natten lång. Jag tycker nog att snön lika väl hade kunnat ligga kvar ett tag nu då det både blir ljusare och mindre smutsiga/kladdiga barn när det är snö och kallt men tyvärr får man ju inte bestämma sådant.
 
Här kommer några bilder från helgen;
 
 
Posted in: Allmänt, Barn



Shoppa till rabatterat pris!

 
 
 
Här om dagen var jag nere på stan då jag behövde uppdatera Astrids vantgarderob. Jag gick in på Polarn o Pyret och där var det förutom rea dessutom 20% extra rabatt på all rea för alla som var medlemmar. Jag hittade en riktigt söt pyjamas till Astrid och ett par mjuka härliga byxor och en söt tunika till Moa, perfekt när man får extra rabatter med någon form av rabattkod. Jag tycker många gånger att butikerna både online och fysiskt har bra deals för sina medlemmar, så det är helt klart ett tips från mig. Bli medlem hos de butiker du gillar lite extra så kan du shoppa dina nya modefavoriter till bättre pris!
 
När man är föräldraledig vet nog många med mig att ekonomin inte alltid är den roligaste. Man får inte ut särskilt mycket och då kan det ibland kännas lite tråkigt att shoppa då det känns som att pengarna inte räcker till. Något jag brukar göra när jag shoppar på nätet är att söka efter en aktuell rabattkod för att få ner priset på varan lite. Är det någon mer än jag som brukar använda mig av sådant? Jag tycker att det är riktitg smart att alltid kolla upp detta innan man beställer något för nog är det alltid lite extra roligt att handla till ett bra pris?!
 
Något jag tycker är rätt tråkigt att lägga pengar på, om än nödvändigt, så är det mat vilket dessutom har blivit dyrt på sista tiden. Ett litet tips till mina läsare är att ibland finns en matsmart rabattkod som ger bra rabatt. Just nu finns ett erbjudande om att spara 20% på mat, vilket inte är fy skam. Missa inte det! 
 
 
Inlägget är i samarbete med rabattkod.tips
Posted in: Allmänt



Sleepyhead

Bild från gårdagens gympass
 
Hej på er!
 
Dagarna bara flyger förbi och just nu är vi inne i en period där lilla Moa sover dåligt och håller oss vakna om nätterna. Närmare bestämt har hon natten till idag vaknat minst en gång i timmen så jag vill lova att man känner sig en aning seg i skallen ;) Dock vet vi vad boven i dramat är, den lilla tjejen håller nämligen på att få sin första tand så det är inte konstigt att hon sover oroligt och är mer gnällig än vanligt. Stackars liten, det måste göra så ont!!
 
Dagen har spenderats med ett besök på mitt jobb där vi pratade lite om att jag ska börja jobba 2 dagar i veckan från april så Anders får vara hemma lite med tjejerna. Känns skönt att ha tagit det beslutet faktiskt, ska bli kul att komma igång lite smått igen även om det är underbart att få vara hemma med tjejerna också! Efter det gick jag och Moa ner på stan och mötte upp min kompis Cicci. Vi köpte med oss sushi och sedan gick vi hem till oss och åt den, uppdaterade oss lite om varandras liv då det var galet längesedan vi sågs och drack lite kaffe och te. Sen var det dags att hämta hem stora tjejen från förskolan och då blev det lite mys i soffan och äta mellis innan storhandling och middag. Efter middagen målade vi med vattenfärger och byggde med Duplo innan det var dags att sova.
 
Måste säga att det blev en riktigt mysig tisdag trots att jag sovit så dåligt! Nu hoppas vi på en minst lika fin onsdag och i bästa fall lite mer sömn än föregående natt så jag orkar köra ett hårt pass på gymmet i morgon förmiddag ;)
 
Ha en underbar kväll nu fina du♥
Posted in: Allmänt



Finally friday!

Efter att det snöat konstant i 2,5 dygn verkar det nu ha lugnat sig. Hoppas bara det får ligga kvar nu
 
God morgon fina du!
 
Har natten varit bra? För min del har det varit en småstökig natt vilket verkar ha blivit den nya standarden sedan ett par veckor tillbaka. Moa har vaknat och beklagat sig typ 5-6ggr och Astrid har varit vaken en gång. Det blir dåligt med sömn då vill jag lova och då sambon jobbat natt så har jag fått ta barnen själv, annars brukar vi dela på bördan. Moa har dock bara ätit 2ggr och de andra gångerna hon vaknade räckte det att ge henne nappen och snutten så somnade hon om. Dock tar det tid för mig att somna om så idag känner jag mig trött!
 
Skönt med fredag idag även om jag är ledig hela veckorna. Det betyder även att sambons nattjobb är över för denna gång och vardagen återgår till det normala igen vilket känns skönt. Jag har båda tjejerna hem idag så vi ska så småningom ge oss ut i snön och leka innan lunch hade jag tänkt. Planen är att Moa ska få sova i vagnen och jag och Astrid ska åka pulka och busa i snön. Annars har vi inga större planer denna fredag. Blir nog fredagsmys här hemma bara!
 
Vad ska du göra denna fredag?
 
Önskar dig en riktigt fin dag och även helg! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



Lika som bär?!

Enda sedan Moa föddes har vi tyckt att hon är så lik Astrid när hon var bebis. Det är roligt att kolla igenom lite bilder och jämföra lite för skojs skull och nog är de lika alltid!! Moa är dock lite mörkare i håret och Astrid var lite rundare än Moa.
 
Ni kan se själva här nedan. Vad tycker du? Är de lika?
 
Astrid 5 månader
 
 
Moa 5 månader
Posted in: Barn



Keep it simple and stylish

 

This post contains adlinks from Adviral



Handskar / Jacka / Byxor / Klocka / Polotröja / Boots

Posted in: Mode och trender



Tillbakablick i arkivet

Dags för en tillbakablick i arkivet igen och denna gång bjuder jag er på denna outfit från sommaren 2016! Måste rota fram de där shortsen samt mina pilotbrillor från Ray Ban tills vi ska till Florida, de ska helt klart med :) 
 
 


Träningsmåndag!

T.v. Bild från Friskis och T.h. Celsius blev min räddare idag då jag sovit som en kratta, hade aldrig orkat träna utan den ;)
 
Hej!
 
Då var det återigen måndag och en ny vecka har kickats igång. Jag gjorde det med ett pass på gymmet och vill lova att jag inte var ensam, galet mycket folk idag!! Antar att det är många som har haft träning som sitt nyårslöfte och kanske dessutom anser sig ha unnat sig för mycket under helgen och därför tränar på måndagen. Jag struntade i förbränning idag då det knappt fanns några lediga maskiner och körde istället 50min styrka för axlar, rygg, mage och ben/rumpa. När jag körde kombinerad knäböj/axelpress med Moa som vikt kom en av funktionärerna på Friskis fram och frågade om hon fick ta en bild på oss när vi tränade till deras Instagram och självklart ställer man upp och bjuder på lite inspiration ;)
 
Efter träningen gick vi hem, tog en dusch och passade på att scrubba hela kroppen, åt lunch och tog det lugnt en stund i soffan innan det var dags att hämta hem Astrid från förskolan. När vi kom hem åt vi lite mellanmål och sedan tog jag och sambon tag i städning av huset då det var alldeles för längesedan. Så skönt att ha det gjort!! Sen blev det att laga middag och leka med barnen innan nattning av bägge tjejerna som nu ligger och sover.
 
En effektiv och samtidigt mysig måndag måste jag säga. Älskar när vi är tillsammans hela familjen och hinner lägga mycket fokus på tjejerna. Det ger så mycket att sitta på golvet i Astrids rum och leka med Duplo, tågbanan eller något annat hon tycker är roligt. Moa är ofta med men inte alltid utan ibland ser vi till att vi tar varsitt barn så att Astrid känner att hon fortfarande kan få vara själv med oss som föräldrar trots att hon blivit storasyster. Jag tror att det är otroligt viktigt både för relationen mellan henne och oss föräldrar och mellan henne och lillsyster!
 
Nu ska jag ta det lugnt i soffan en stund och kika på programmet "Ambulansen" och efter det blir det nog det senaste avsnittet av min nya favoritserie Younger :)  Ett litet serietips såhär på måndagskvällen om ni missat det. Det är från skaparna av Sex and The City och den går att se på tv4 play!
 
Hoppas ni fått en bra start på nya veckan underbara läsare och jag önskar er alla en fin kväll! Kramar från mig


Lindex Kids spring 2018

 
Kidsfashion
 
Kidsfashion by maddisen featuring a mixed print top
 
Ramlade över dessa ursöta plagg hos Lindex och var bara tvungen att dela med mig av detta till er. Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att ha samtliga plagg i Astrids garderob. Hon älskar dessutom kaniner så jag tror inte att hon skulle ha något emot det!
Posted in: Barn, Mode och trender



Kalaslördag

 
 
God kväll på er fina läsare!

Hur har din helg varit såhär långt? Min har varit bra och ganska händelserik såhär långt. Igår kväll hände inte så mycket mer än att vi åt lite middag och nattade barn innan det var dags för sambon att åka till jobbet för att jobba natt.
 
Idag har jag och tjejerna varit hos min mamma på dagen. Där blev det lite fika, mys och lek samt lunch tillsammans. Vi åt kassler- och broccolipaj, riktigt gott. Jag passade även på att duscha hemma hos mamma och sminka mig så jag var redo för eftermiddagens kalas. Det är inte alltid lätt att hinna duscha när båda barnen är vakna ;) Vi åkte hemåt strax innan 13.30 och när vi kom hem hade Anders vaknat och höll på att göra sig i ordning för kalaset. Vid 15-tiden var det kalas hemma hos hans syster för hennes barn samt för Anders som fyllde år i veckan. Hans syster hade bakat tårta och fixat kaffebröd och vi hade med oss en rejäl fruktsallad med ananas, galia melon, vindruvor, päron och granatäpple. Då jag inte är något socker tills vi åker till Florida höll jag mig helt och hållet till frukten. Sen åt vi korv med bröd innan det var dags att åka hemåt och natta tjejerna och Anders åkte till jobbet.
 
Nattningen gick oförskämt bra då Astrid somnade i bilen och jag bara kunde lyfta över henne till sängen(förberedde med pyjamas och välling hos sambons syster) och Moa somnade direkt när vi kom hem när hon fått på sig pyjamas och fått amma. SÅ båda barnen sov vid 20.30 vilket känns otroligt lyxigt :)
 
Nu tänkte jag svara på några kommentarer samt ordna med ett par inlägg till bloggen och sedan blir det att sova då jag är galet trött efter att Astrid var vaken mellan 03-05 i natt. Hoppas på en bättre natt i natt!
 
Sov gott fina du!!
Posted in: Allmänt