Saturday perfection!

 
Fick hem den fina åkpåsen från jollyroom igår och provade att lägga den i vagnen, tror bebis kommer få det mysigt i de, otroligt mjuk och varm!
 
God morgon!
 
Underbart med lördag och ledig helg!! Grått och trist väder ute men det är väl som vanligt, känns ändå lite mysigt att det är första advent i morgon och att det är dags att plocka fram julstjärnor och adventsljusstakar. Förhöjer mysstämningen i mörkret rejält!
 
Vaknade strax efter 08.00 och var hungrig som en varg, mådde nästan lite illa för att jag var så hungrig så det var bara att pallra sig upp och ladda med en rejäl frukost. Annars har vi legat i soffan och bara tagit det lugnt denna morgon, precis som lediga mornar ska vara! Denna lördag kommer spenderas med en promenad, julbord med bostadsrättsföreningen i eftermiddag(måste försöka hitta nåt "piffigt" att klä mig och magen med) och date med bästa Cissi ikväll♥ En riktig topplördag med andra ord!!
 
Vad ska ni göra denna lördag?
Posted in: Allmänt



You make my heart go boom

Jeans - Mamalicious, Linne - H&M, Kofta - Tiger of Sweden, Boots - SixtySeven
Posted in: Mina outfits



Graviditet; v 29

 
Barnet:

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt. Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu (info: 1177.se).

 
Mitt mående: Jag mår bra och ska absolut inte klaga. Har varken foglossning eller speciellt mycket förvärkar än så länge vilket är otroligt skönt. Jag hade det ju besvärligt med mycket sammandragningar som dessutom var smärtsamma för ett par veckor sedan men det har faktiskt lugnat sig. Antagligen för att jag har tvingat mig själv att lugna mig och inte köra på som "vanligt" det vill säga i 110% fullt ös medvetslös! Jag jobbar heltid och det fungerar bra, är självklart trött när jag jobbar så mycket men det fungerar och jag mår bra så det fortsätter jag med. Har fått klartecken från försäkringskassan att få havandeskapspenning från 17/12 så nu är det inte lång tid kvar att jobba. Är ledig dagarna innan det dessutom så min ledighet börjar redan 12/12 vilket betyder endast 10 arbetspass kvar för min del! 
 
Bebis är otroligt aktiv och buffar och kickar för fullt i magen. När jag lägger mig ner så ser man hur magen rör sig och hur lillen rör sig. Häftigt som tusan! Man kan även provocera den lilla lite genom att trycka tillbaka och få lite fler kickar tillbaka för det mesta. Mindre kul är väl att den lilla gärna trycker mot urinblåsan och kickar upp mot revbenen men så är inte mycket jag kan göra åt ;)
 
Idag ska vi till barnmorskan igen och mäta magen(se så livmodern växer som den ska), lyssna på hjärtljud och ta lite blodtryck och blodsocker. Efter det blir det ett kvällspass på jobbet!
 
Posted in: Graviditet/barn



Varför inte göra det personligt?

 
Ett axplock av alla mallar för personligt julkort som finns att välja mellan!
 
 

Julen är en av mina favorithögtider och jag tycker bara att den tiden på året är så himla mysig. En tradition som många nog har, men kanske inte i samma utsträckning längre, är att skicka julkort. Känns alltid lite mysigt att få hem ett julkort från nära och kära. Jag och sambon har några år skickat julkort och har du försökt satsa på personliga julkort med egna motiv vilket jag tycker är lite roligare än att bara skicka ett kort som man köpt i affären. BGA fotocenter är ett av många företag som satsar på just detta i år. Där kan du beställa dina personliga julkort direkt på deras hemsida eller i deras butiker. Korten kostar från 5,95kr/st beroende på hur många bilder man vill ha, text osv. Det går att göra väldigt fina kort där och det finns mängder av mallar att utgå ifrån. Så in och kika där och se om det kanske är något för just dig och din familj!

Posted in: Madde tipsar!



Uptown Funk

 
 
 
Så jäkla skön låt, blir grymt glad av den och vill bara hoppa runt och dansa :)


Bloggers inspiration

Bjuder på lite härlig inspiration från några grymma bloggtjejer. Dessa outfits är så spot on, älskar dem och blir verkligen insprierad! Skulle mer än gärna klä mig såhär idag :)
 
SOFI FAHRMAN
 
 


Påväg till oss!

Bilder från jollyroom.se
 
Jag har tittat på denna åkpåse till "Pyret" typ hela hösten men har tyckt att 1995:- är lite väl saftigt då allt annat till det lilla livet också kostar en hel del pengar. Sedan sänktes priset till 1295:- men det var också lite väl mycket i min mening. Dock fick jag se igår att jollyroom.se som nu kör på Black week(för att "hylla" USAs blackfriday som är på fredag) kör kampanjer dagligen hela veckan med kraftigt reducerade priser. Igår kväll när jag kikade in på de produkter som släppts 21.00-00.00 så fick jag se just denna åkpåse som är från märket Nordlys för endast 799:- och då kunde jag helt enkelt inte låta bli att klicka hem den. Så nu är denna fina och mysiga åkpåse påväg hem till oss och jag hoppas den lilla i magen ska trivas i den när det är dags att ligga i vagnen i vinter!
 
Jag älskar att man kan öppna upp hela åkpåsen och fövandla den till en praktiskt lekmatta/mysmatta! Då behöver man inte köpa både åkpåse och fårskinnsfäll utan man har båda i en och samma produkt! Känner mig väldigt nöjd med köpet och hoppas på att den är minst lika härlig och fin i verkligheten :)
Posted in: Graviditet/barn



Sunshine on my skin


God morgon!

Idag är jag ledig vilket känns väldigt skönt då jag jobbat fredag-måndag. Känns härligt att vara ledig idag då solen skiner från klarblå himmel. Kommer inte ihåg när jag såg solen senast! Ska dricka upp mitt kaffe nu och sedan blir det en promenad i det fina vädret!!
Posted in:



Magen hittills

 
Tänkte visa er ett litet kollage på hur magen har växt såhär långt in i graviditeten. Är rätt roligt att själv kolla på bilderna och jämföra från vecka till vecka. Kan minst sagt konstatera att det hänt en del från första bilden som är tagen innan graviditeten och fram till v. 28!
Posted in: Graviditet/barn



Dresses for Christmas

 
 
1. HÄR/HERE   |   2. HÄR/HERE   |   3. HÄR/HERE   |   4. HÄR/HERE   | 5. HÄR/HERE
Posted in: Mode och trender



The perfect beanie

 
 
Är på jakt efter en ny mössa då min rosa gått sönder. Har en svart men känner att det vore kul med någon annan färg för att bryta av min annars rätt mörka garderob. Hittade desa fina mössor bland nyheterna hos Gina Tricot och blev genast sugen på att klämma och känna lite på dem. Bra pris dessutom, endast 59:-!!
Posted in: Mode och trender



Till mini

 
Fick syn på dessa söta plagg när jag var inne på Åhléns förra helgen och kunde inte låta bli. Att de dessutom var tag 3 betala för 2 lockade mig ännu liter mer ;) Detta är faktiskt den första outfit jag köper till lilla "Pyret" och det känns faktiskt roligt att handla lite även om det är ett tag kvar. Lite behöver man ju ha när den lilla bestämmer sig för att det är dags att komma ut!
Posted in: Graviditet/barn



Moony Mood Andree

 
 
Hur fin är inte denna väska?! Funderar stark på att ge mig själv den i julklapp för att pigga upp min annars rätt svarta garderob. Tänk er denna väska till ett par svarta jeans, en stickad tröja och skinnjackan. Så snyggt med en väska som har det där lilla extra! Denna väska kommer från märket Moony Mood som har väldigt mycket snygga och moderiktiga väskor och även skor. Denna go' bit kostar dessutom endast 242:- och det är en sak som är karakteristiskt för just detta märke, deras bra priser!


It's friday folks!

 
 
 
Då var det fredag och jag går på min jobbhelg om drygt en timma. Jobbar kväll idag och sen dag lördag, söndag och måndag(utbildningsdag). Så denna helg blir det inte mycket annat gjort dessvärre men sånt är livet! Vi har i alla fall planerat för fredagsmys på jobbet ikväll där alla 10 som jobbar tar med sig olika saker för tacosmys samt smågodis, läsk och chips ;) Så vi hoppas på en bra kväll där vi har möjlighet att mysa lite också emellan arbetet med patienterna! Man får göra det bästa av situationen när man jobbar så här på helgen.
 
Hoppas ni får en fin fredag och helg. Några särskilda planer?
Posted in: Allmänt



Tips till er som väntar smått

 
Vår vagn som vi är supernöjda med!
 
Jag vet att flera som läser min blogg just nu går i väntans tider precis som jag och min sambo. Man kikar på saker till det lilla nytillskottet som inom en snar framtid ska komma till en och en stor grej som jag tror många börjar titta på rätt tidigt är barnvagnar. Denna enorma djungel av märken, modeller, olika sorters hjul, ligg- och sittdelar osv. Svårt att säga vad som egentligen gör att man väljer en specifik vagn, det är nog olika från person till person och vad man själv känner att man behöver. Vi har redan köpt en vagn då vi lyckades få tag i en riktigt fin Bugaboo Cameleon begagnat av en före detta jobbarkompis till ett bra pris. Den vagnen motsvarade de krav jag ändå har på en vagn. Lättkörd med små svängbara hjul fram(perfekt inne i stan) som kan bytas ut till stora däck på vintern, lätt att fälla ihop och få in i bilen, känns säker för barnet och utifrån vad jag hört ska de även ha bra kvalité.

 

Har ni inte köpt vagn men är igång och letar i djungeln så tänkte jag passa på att tipsa om sidan http://pyretosnackan.se som har flera olika märken på vagnar och även annat praktiskt till nytillskottet. Förutom att handla på deras hemsida så har de även en butik i Staffanstorp där man kan klämma och känna på produkterna!

Posted in: Graviditet/barn