Midsommartårta

 
 
Tänkte dela med mig av receptet på den underbart goda jordgubbstårta som vi hade på midsommar!
 
Ingredienser;
 
Till formen
  • smör- & rapsolja
  • ströbröd eller kokos
Tårtbotten
  • 1 1/2 dl smör- & rapsolja
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
Myntasocker
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk hackad färsk mynta
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175°C.
 
Till formen: Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), gärna med löstagbar kant.
 
Tårtbotten: Rör ihop smör-& rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Starta timer
 
Låt kakan kallna.
 
Myntasocker: Mortla socker och mynta. 
 
Garnering: Vispa grädden och bred den på tårtbotten. Halvera jordgubbarna och garnera tårtan. Strö över myntasockret.
Posted in: Madde tipsar!



Kom igen nu!!



Morgonmyset med denna lilla goding ❤

Hej fina du!

Vilket fantastiskt väder vi har. Galet varmt ic strålande solsken. Igår kväll blev det bus i trädgården i lilla plaskpoolen och med vattenslangen efter ett mycket varmt jordgubbsplock! Min bror, hans tjej och deras hund kom över och hängde lite, så mysigt! 

Idsg flänger vi runt och uträttar lite ärenden. Blir att båda lite hemma sen innan vi åker hem till några vänner för att kolla på fotbollen och äta middag. Nu håller vi tummarna stenhårt för att Sverige kör över Mexico!!

Hur spenderar du denna otroligt varma dag?
Posted in: Allmänt



Åh vips var vi 5!





God morgon!

Ja denna morgon började lite annorlunda. När vi satt och åt frukost ringde min bror och frågade om vi kunde ta deras hund en stund då det hade kört ihop sig lite på morgonen och det är klart man ställer upp. Så vips så var vi 5st i hushållet som skulle äta frukost och donas med, hehe. Första gången tjejerna träffade hunden och det gick jättebra, han är verkligen så fin! De har adopterat honom från ett shelter i Grekland, han har innan levt som gatuhund och varit med om mindre trevliga saker men nu har han fått det riktigt bra och blir bortskämd till tusen. En riktigt fin hund!!

Det känns redan nu som att detta kommer bli en bättre dag än igår! Ibland är det skönt att få skriva av sig lite som jag gjorde igår. Tusen tack för era peppande kommentarer och tips, ni är guld värda ❤ Nu ska jag och Moa göra oss i ordning och sen blir det ett pass på gymmet! I eftermiddag ska jag och Astrid få lite egentid då vi ska iväg och plocka jordgubbar, kanske även med min mamma!

Hoppas ni får en riktigt fin dag! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



En sån där dag...

Bjuder på en lite mer stylish bild än vad jag känner mig idag...
 
Alla dagar är inte rosenröda och alldeles skimrande som det ibland kan verka i sociala medier. Idag är en sådan dag som jag gärna hade hoppat över. Vi hade en mysig förmiddag med jordgubbsplockning men sen har jag känt mig trött, irriterad och lite nedstämd. Kan inte riktigt sätta fingret på varför utan det är väl bara en sån dag som man har ibland. Grubblar lite över hur dåliga vi är på att ta tag i saker, boka in oss på saker och faktiskt försöka få saker gjorda. Känns som att våra 6 lediga veckor kommer flyga iväg och jag är nog lite rädd för att vi ska stå där i slutet av dessa veckor och känna, var tusan tog tiden vägen?! Och vad har vi egentligen gjort...
 
Hmm, ja lite tråkiga tankar och opeppande inlägg kanske men detta är ju trots allt ett forum för mig att ventilera mig lite samtidigt som jag älskar att inspirera och dela med mig till er. 
 
Hoppas på en bättre dag i morgon! Kramar till er
Posted in: Allmänt



Vår midsommar

Hej fina du!

Hur har din midsommar varit? Hur firade du? Jag och familjen har firat tillsammans med sambons två bröder och deras familjer uppe i sommarhuset i Stockholms norra skärgård. Vi kom hit i torsdags kväll rätt sent och midsommarafton inleddes med storm och spöregn. Så lunchen intogs inomhus i "salen" på mellanvåningen på huset. Efter det höll det uppe och vi åkte iväg till klassiskt midsommarfirande här på ön med dans kring midsommarstång, fiskdamm, pulkaåkning, lotterier osv. Mycket mysigt! På kvällen sprack det upp och det bjöds på en del sol här i bilen och en vacker solnedgång. Det blev god grillmiddag och goda viner följt av jordgubbstårta(recept kommer sennare) och kaffe. Kvällen avslutades på glasverandan för några medan resten av gänget kröp ner i sina sängar!

Idag har vi lekt i trädgården då det varit uppehåll hela dagen men molnigt. Det har blivit lite gräsklippning, fotbollsspel, hoppning på studsmatta och annat bus. Till kvällen laddar vi upp för Tyskland-Sverige och i morgon styr vi kosan hemåt igen. Kommer åka en sväng hit om ett par veckor igen vilket vi ser fram emot!











Posted in: Allmänt



Äntligen lite resultat!!

Hej fina du!
 
Jösses vad det blåser idag, höll på att blåsa bort när jag tog mig till och från gymmet nu på förmiddagen! Sen är det regnskurar och sol om vartannat dessutom. Självklart skulle det svänga i vädret nu till midsommar, vi kan ju inte få en midsommar med värme och fint väder inte, det hade ju varit alldeles för tokigt ;)
 
Blev i alla fall ett bra gympass på drygt 45min med en vaken liten Moa som ändå höll sig rätt väl till tåls måste jag säga. Jag trodde inte vi skulle få något gjort idag när hon var vaken så jag är glatt överraskad! Börjar även se resultat av träningen vilket känns fantastiskt härligt, äntligen börjar den där rumpan formas,haha!
 
 
 
Jaha midsommarveckan är här och vi laddar för att åka till landet på torsdag och vara där till på söndag. Alltid mysigt att fira midsommar i Stockholms skärgård även om vädret inte ser ut att bli någon höjdare!
 
Vad ska du göra på midsommar?


Heja Sverige!!

Peppen är total hemma hos oss! Heja Sverige!!!

Posted in: Allmänt



Gårdagens studentoutfit




Såhär såg jag ut på gårdagens studentfirande av tjejernas äldsta kusin!

Topp - St Tropez från MQ, Kostymbyxor - Lindex, Klackar - H&M, Örhängen- H&M, Armband - Edblad, Solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Min Vår dag i bilder

Förmiddagsgym
Mutade Moa med majskrokar på gymmet så jag fick köra klart mina övningar 😂
På väg hem från förskolan 
Smoothie som mellis till både stor och liten
Vacker pion i vår trädgård
Plockat årets första smultron i trädgården
Rensat bort galet mycket enorma tistlar 
Nu sover barnen och vi har intagit ryggläge i soffan!
Posted in: Allmänt



The perfect pants!

\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
Kostymbyxa - Lindex, Topp - Lindex, Skor - Nike, Solglasögon - Ray Ban
\n

Posted in: Mina outfits



Vilken är din favorit?

 

NYA PEGASUS 35 FRÅN NIKE

 

This post contains adlinks from Adviral

Posted in: Allmänt



Vernissage



Hej fina du!

Vad har du haft för sig denna tisdag? I morse lämnade jag Astrid på förskolan vid 09 och sen gick jag och Moa till gymmet. Hon sov lite drygt 30 min och satt sen snällt och myste med sin snutte i vagnen och tittade på andra som tränade. När hon började tröttna kollade jag på klockan och insåg att jag fått till hela 70 min(!!) styrketräning av hela kroppen så kände mig mer än nöjd!! Efter det fick vi hem, duschade och åt lunch innan det var dags att gå till förskolan igen. Sen var vi kvar på förskolan lite drygt en timme då barnen hade vernissage och visade upp det de jobbat med under läsåret. Det bjöds på salta pinnar och "fruktvatten" och så gick vi en tipspromenad där man kunde vinna böcker. Så roligt sett att få se vad de gjort på förskolan under året som gått. På Astrids avdelning hade de bland annat jobbat mycket med temat " Min familj"och då pratat om hur olika familjer kunde se ut, hur var och ett av barnens familjer såg ut osv.

Ikväll blev det veckohandling och lite lek och just nu nattar vi barn för fullt. Anders läser för Astrid och jag står just nu utanför sovrummet och försöker vänta ut Moa lite som krånglar som tusan ikväll 😓 I morgon väntar ett dagpass på jobbet för min del.

Hoppas du haft en fin dag och att du får en fortsatt fin kväll! Kramar från mig 
Posted in: Allmänt



Sommaren i city!

 

This post contains adlinks from Adviral



1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE

Posted in: Mode och trender



Heading to the beach

Crop top - Bik Bok, Jeansshorts - Levi's 501, Sandaler - garderobsfynd, solglasögon - Ray Ban
Posted in: Mina outfits



Det där med att dygna...

Tände ett ljus för fina Julia igår kväll, tyckte denna ljuslykta passade bra för att hedra henne då vi är som en familj på AVA!
 
God förmiddag!
 
Allt väl med dig denna måndag? Jag har en riktigt trött och seg morgon bakom mig men börjar komma igång nu så smått. Jag jobbade ett extra nattpass mellan lördagen och söndag så var vaken 24h innan jag somnade i går morse och sedan sov jag bara 4,5h för att inte ställa om dygnet helt med tanke på att jag inte skulle jobba mer natt. Så antar att tröttheten kommer ikapp mig lite idag för igår kände jag mig hur pigg som helst!
 
Kvällen avslutades dock med ett mycket tråkigt besked, en jobbarkompis som kämpat mot cancer i flera år hade gått bort igår under dagen. Fy vad ledsen jag blev när jag fick höra det, hon var en helt fantastisk människa. Den mest positiva, mest levnadsglada människa jag träffat och med en kämparglöd som hade räckt till en hel armé. LIvet är bra jäkla orättvist. Vila i frid finaste Julia, jag hoppas du har det bättre där du är nu♥
 
Idag är jag ledig med båda mina tjejer och molnen dominerar på himlen. Har regnat lite i natt men hittills har det varit uppehåll medan vi varit vakna. Skulle behöva komma lite mer regn dock men vi får se hur det blir under dagen. Planen är att gå upp till Djurgården lite senare idag då Astrids förskola anordnar den årliga fotograferingen för barnen där mellan 13-17. Så tänkte passa på att fota henne i år då vi missade det förra året. Annars har vi inga större planer idag utan kommer nog ta det rätt lugnt. Är dags att lägga Moa nu för hennes förmiddagslur.
 
Hoppas ni får en fin start på den nya veckan. Någon som gått på semester/lov redan?
Posted in: Allmänt