Florida in my heart


Hej på er!

Måste erkänna att jag förälskat mig mer än jag trodde i Florida. Underbart klimat,trevligt folk,god mat,bra shopping,sol, bad och massor med kul att göra när man åker med barn. I morgon är vår sista dag, dock har vi en heldag då flyget inte går förrän 23.00 vår tid här så vi tänkte shoppa lite mer och sola och bada innan det bär av mot flygplatsen. Sen får vi se om flyget är i tid med tanke på snövädret hemma. Såg att endast en bana var öppen på Arlanda idag och massor med inställda och försenade flyg. Men det tar vi i morgon :)

I dag har vi varit i Miami, häftig stad och härlig strand. Vi åt God lunch,strosade på Ocean Drive och gick ner på stranden en stund. Bjuder på några bilder från dagen.




Posted in: Allmänt, Mina resor



Paradiset!



Hej på er!

Här kommer en liten uppdatering från Florida och närmare bestämt Floridas västkust och Fort Myers Beach. Det är verkligen fantastiskt vackert här. Inte helt fel att få vakna upp och ha paradiset utanför dörren! 

Annars har resan inte börjat något vidare för min del då jag redan på planet fick influensan och började frossa. Så de första 3 dagarna hade jag över 39 grader feber. Nu har febern börjat släppa men jag hostar som en tok, så tröttsamt. Dessutom har lilla Moa fått feber idag och snorar, hoppas att det är kortvarigt för hennes del dock för nu vill vi få vara friska och njuta av detta.
Posted in: Allmänt, Mina resor



Packning pågår!





Hej på er denna måndag!

Hur har er vecka börjat? Min har börjat bra, lite knackigt med sömn i natt då Moa sovit oroligt(håller på att få ännu en tand) men annars ingen större fara. Vår måndag spenderas med att packa inför resan till Florida,vi åker i morgon!! Så nu är tvättkorgen tömd, de sista kläderna ligger i torktumlaren och vi håller på att plocka fram och se till att allt vi behöver kommer med. Dagens mål är att packa färdigt allt så vi bara har det sista i necessären och sista till handbagaget att stoppa ner i morgon bitti! Ja nu börjar det komma lite resfeber vill jag lova, spännande att flyga 10h med två småttingar. Det blir en ny erfarenhet minst sagt.

Det är fasen inte lätt att packa till 4 personer för 2 veckors semester vill jag lova. Men jag tror att vi har hyfsad koll i alla fall. Samtidigt som man inte vill missa något så vill man ju inte ha med sig för mycket för man vill ju kunna shoppa loss därborta också. Fördelen är att vi andra veckan bor i ett hus som vi hyrt och där finns tvättmaskin så man kan tvätta upp lite kläder. Annars är det nästan omöjligt att få med kläder till en 7månaders bebis för 2v tid då det ibland kan gå 2-3 ombyten på en dag... Vi har i alla fall bestämt oss för att ha två resväskor och en backpackingryggsäck för att lättare få med oss allt. Skukle aldrig fungera att ha tre resväskor på två vuxna, två små barn och en vagn på det. Kommer nog bli svettigt och mycket släpa ändå så det räcker och blir över, hehe.

Nej nu ska jag återgå till packandet. Hoppas ni får en fin fortsättning på denna måndag! Kramar 
Posted in: Allmänt, Mina resor



Happy Birthday to me!

 
 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag, 31 år, jösses vad tiden går fort. Dessutom blir min minsta tjej hela 7 månader, inte klokt vad tiden går fort! Att det dessutom är fredag, solen skiner, sambon går på semester och vi åker till Florida på tisdag gör ju inte denna födelsedag mindre bra :)  Dessutom var det första jag möttes av när jag gick in på blogg.se första sida en bild på mig och lill-tjejen samt mitt inlägg om förlossningsdepression, tack och bock för det redaktionen♥
 
Kvällen kommer spenderas med min lilla familj, äta god mat, dricka gott vin och mysa! Kanske blir det att festa på lite glass med maränger och chokladsås?! Idag slutar jag mitt totala sockerstopp och börjar unna mig lite igen, vill ju inte gå miste om allt onyttigt men ack så gott under semestern!
 
Ha en underbar fredag nu kära vänner och läsare ♥
Posted in: Allmänt



GIVEAWAY och rabattkod

 
 
Tänkte tipsa alla föräldrar därute att jag just nu har en riktigt grym giveaway på min Instagram Maddisenj tillsammans med Twistshake.se som säljer bland annat anti-kolik nappflaskor, droppfria pipmuggar och flaskor m.m. till de små människorna i våra liv! Ni får även 10% extra rabatt på deras neonsortiment som redan nu är nedsatta med 50% så med koden Maddisenj får ni hela 60% rabatt på neonsortimentet som de nu ska byta ut! Ni hittar deras neonflaskor och annat här! (koden gäller ej på "kiten")
 
Jag har själv två flaskor, en till Astrid och en till Moa och vi är supernöjda med dem! Tävlingen pågår till måndag kväll kl. 20.00 så var gärna med och tävla så kanske det blir just du som får testa en av deras riktigt bra flaskor!
Posted in: Tävlingar



Florida we´re coming for you!

 
Innan vi bokade resa till Florida jämförde vi en del olika flyg med varandra för att hitta det bästa priset och den bästa restiden. Med tanke på att vi flyger med två små barn under tre år så var vi inte så sugna på att behöva mellanlanda och flänga runt mer än nödvändigt. En tjänst där man kan jämföra olika flyg är flyg.nu där man jämför priser från 25 resebyråer och ca 700 flygbolag för att hitta bästa pris, reselängd osv. Tjänsten är väldigt användarvänlig och det går snabbt och är enkelt att fylla i det man söker och sedan tar det endast en kort stund innan man har en mängd olika alternativ att välja mellan. Då är det bara att välja det som passar en själv bäst och sedan boka sin resa!
 
Inlägget är skrivet i samarbete med flyg.nu och blogvertiser.
Posted in: Madde tipsar!



Be my Valentine

Nästa vecka är det ju alla hjärtansdag så därför tänkte jag bjuda på några tips på vad du antingen kan ge din käraste eller vad du kan önska dig ;)
 

This post contains adlinks from Adviral



1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR / 9. HÄR

Posted in: Madde tipsar!



Granola utan tillsatt socker

 
I helgen gjorde jag en granola utan tillsatt socker som jag hittade i senaste numret av ICAs tidning Buffé. Känns lite extra lyxigt att ha granola till frukost varje dag. Den var dessutom riktigt god så jag tänkte dela med mig av receptet till er!
 
Ingredienser:
5 dl havregryn
1dl solrosfrön(jag använde solroskärnor som jag hade hemma)
1 dl pumpakärnor
1,5 dl riven kokos
2,5dl hackade valfria nötter(jag använde naturella cashewnötter, jordnötter och valnötter)
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen kardemumma
1/4 tsk salt
3/4 dl kokosolja
3 msk flytande honung
2 msk nötsmör eller tahini(jag använde jordnötssmör)
(jag la även i lite russin då jag tycker det är så gott)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Blanda havregryn,solroskärnor,pumpakärnor, riven kokos, nötter och kryddor i en bunke. Smält försiktigt kokosolja, honung och nötsmör/tahini. Rör ner i frö och nötblandningen och blanda ordentligt. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och ställ in mitt i ugnen 20-25 min. Rör om då och då så att det inte bränner. åt svalna!
 


Måndag och bvc-besök!

 
Hej!
 
Hur mår du och hur har helgen varit? Vi har haft en ganska lugn helg då även lilla Moa nu är hostig och snorig, stackars liten. Det började redan i torsdags så det har varit igång några dagar nu. Hon ser även ut att få ännu en tand så nätterna i helgen har varit mindre bra vilket ju inte är så konstigt! I natt sov hon ändå helt okej trots att jag vaknade några gånger och hörde hur täppt hon lät i näsan lilla hjärtat♥ Astrid mår bättre även om hon fortfarande hostar en del till och från och är lite snorig. Men ingen feber sedan i onsdags och betydligt mycket piggare!
 
Idag har vi varit på bvc för en extra viktkontroll av lilla Moa. Hon har planat ut på sin viktkurva egentligen sedan 3 månaders ålder och sen har den inte riktigt velat vända uppåt igen men idag hade kurva äntligen börjat vända uppåt vilket kändes så himla skönt! Det verkar som att det har fungerat att börja med lite mer mat istället för bara amning, skönt när man får ett kvitto på att man är inne på rätt spår! Dock är det alltjämt en liten tjej vi har då hon väger 7050g nu och är 67,5cm lång(hon blir 7 månader på fredag). 
 
Annars bjuder denna måndag på ett mycket kallt(-10°) men soligt och vackert väder. Får se om vi eventuellt går ut en sväng i eftermiddag eller om vi håller oss inne resten av dagen. Astrid är ledig denna vecka då vi inte vill riskera att ha henne på förskolan nu veckan innan vi ska åka på semester. Perfekt att kunna hålla henne hemma när jag ändå är hemma! Bara en vecka tills vi åker till Florida!! Jag är så jäkla peppad och det ska bli så skönt med värme och sol i två veckor!
 
Önskar dig en underbart fin måndag! Stor kram
Posted in: Allmänt, Barn



Börjar så smått bli redo

 
 
Här hemma börjar vi så smått bli redo för vår kommande resa. Nu är det ju mindre än 2 veckor kvar tills det bär av mot Florida och nu är de sista "bra-att-ha" sakerna inköpta. Vi köpte ett par armpuffar till Astrid och en flytring till Moa med sittdel i så att man inte måste hålla i henne krampaktigt hela tiden när man badar! Astrid har även flytringar sedan tidigare som vi kommer ta med oss, perfekt kombo med flytring och armpuffar så hon kan plaska runt lite själv med oss bredvid sig förstås!
 
Dessa köpte jag hos lekmer som har mängder med bra saker till barn och baby!
 
Inlägget innehåller adlinks
Posted in: Barn



Beautytips!

 

This post contains adlinks from Adviral



marianila Repair / marianila Sand / MakeupStore Brow / Rituals deo / Rituals doft / ESSIE nails / beautyblender

Posted in: Madde tipsar!