Trängsel och gråt

 
Vår lilla gladfis :)
Hej!
 
Denna tisdag har verkligen gått i ett och det är först nu jag riktigt hunnit sätta mig ner och andas ut. Började med en tidig morgon där vi myste i soffan och tittade lite barnprogram innan frukost. Sen iväg till förskolan med Astrid då hon äntligen blivit av med sin ögoninflammation. Efter det var det bara hem och packa en väska till mig och Moa inför vårt första babysim(började förra veckan men då vabbade jag med Astrid) och ta lite mellanmål innan vi gick iväg till Hydrotrim där de har babysim. Efter babysimmet matade jag Moa, packade ner henne i vagnen och promenerade hem igen. Kom hem strax efter 13.30 och fick då slänga i mig lunch snabbt för sen skulle jag hämta Astrid från förskolan 14.00. Så kommande veckor får jag försöka ha med mig något att äta där direkt efter simmet så jag kan hämta Astrid direkt istället, känns onödigt att gå hem emellan när man dessutom går förbi förskolan på vägen hem! Så nu var det skönt att sitta ner en liten stund innan sambon slutar för då ska vi iväg och handla, laga mat och sedan ska jag hem till en kompis ikväll för lite klädvisning av Me & I som gör kläder till både barn och vuxna, helt i ekologisk och giftfri bomull.
 
Så hur gick babysimmet?
 
För vår del gick det bra tycker jag. Moa låg och skrattade och gjorde dregelbubblor innan och efter simmet. Verkade tycka det var mysigt i det varma vattnet och tittade runt väldigt mycket på omgivningen och de andra barnen. Plaskade inte något direkt men sprattlade lite med både benen och armarna mot slutet. Vi fick träna på att "lära" bebisarna att vända från mage till rygg i vattnet och ligga och flyta med stöd av våra händer, det ska vara en bra träning ifall de skulle ramla ner i vatten någon gång att det då ska sitta i bakhuvudet att de ska rulla över till rygg istället.
 
Efter simmet när alla ska duscha och byta om är det desto mindre mysigt tycker jag och det känns lite småstressigt alltihop. Tyvärr är omklädningsrummet väldigt trångt och många bebisar är så trötta så de bara skriker efteråt. Det tar tyvärr bort lite av upplevelsen som annars är väldigt mysig. En mysig stund för mig och Moa tillsammans!
 
Posted in: Allmänt



Stylish and warm

 

This post contains adlinks from Adviral



Blus / Byxor / Skal / Solglasögon / Skor / Jacka

Posted in: Mode och trender



New hairstyle

I fredags var jag hos frisören och passade på att både klippa av en bra bit av håret och färga det lite askblont, jag är så himla nöjd!!
 
FÖRE
 
 
 
Vad tycks?
Posted in: Allmänt



Friday and time for a change!

Jag älskar att fota när det fortfarande är dagg i gräset, blir så mystiskt och vackert på något vis
 
Hej fina du!
 
Hur mår du idag? Med mig är det bra, börjar känna av lite förkylning vilket inte är så konstigt efter denna vab-vecka men håller tummarna för att det inte ska bli värre. Shotar ingefära och intar lite extra vitaminer för att försöka hålla förkylningen på avstånd! Att det dessutom är fredag gör ju allt lite lättare, äntligen helg igen och vi får vara tillsammans hela familjen. Jag hoppas att vi lyckas mota bort det sista kladdet i Astrids ögon nu och att hennes förkylning blir bättre så vi kan göra något roligt i helgen, men det får vi helt enkelt se.
 
Denna fredag är det dags för en efterlängtad förändring. Efter lunch ska jag få lite egentid och lämna barnen hemma med sambon medan jag beger mig mot frisören. Denna gång blir det både att klippa och färga håret, ska bli så satans skönt för denna graviditet och amning har verkligen slitit något alldeles enormt på mitt hår. Det har gått av på så många håll så det ser inte klokt ut när jag sätter upp det i hög knut osv. Lovar att ta lite före och efterbilder så ni får se sedan. Ska försöka få upp det under helgen! Sedan ikväll ska jag och lilla Moa hem till en vän för tjejkväll med middag och film, ska bli så mysigt och kul att få träffa sina vänner lite!
 
Vad ska du göra ikväll? Fredagsmys hemma eller händer något annat kul? Oavsett vad du har för planer så önskar jag dig en underbar fredag och helg! Kramar från mig♥
Posted in: Allmänt



Shoppingtips: Teddyjackan

 
Autumnjackets
 
Autumnjackets by maddisen featuring lapel coats
 
1. HÄR/HERE | 2. HÄR/HERE | 3. HÄR/HERE | 4. HÄR/HERE 
Posted in: Mode och trender



Snapshot från vårt sovrum

 
En bild från vårt sovrum, köpte ljusslingan för någon vecka sedan.
 
Regnet öser ner vilket har pågått sedan i natt. Fortsatt vab med stora tjejen som har kletiga ögon, snor som rinner och en envis hosta. Även en liten tjej som börjat snora och hosta en hel del. Vi myser inne hela dagen lång idag och har haft tända ljus hela dagen i detta gråa tråkiga väder. Ikväll kommer min bror och hans tjej över för lite "pumpa-lykte-fix" vilket ska bli mysigt. Måste erkänna att jag faktiskt aldrig "karvat" en pumpa men tänkte att det kan vara roligt för Astrid att vi gör en sådan och ställer på vår altan/vid vår entré!
 
Hoppas du har en fin dag trots detta regn och rusk som verkar vara över stora delar av vårt avlånga land!
Posted in: Allmänt



Veckan började ju sådär!

Hej på dig kära läsare!
 
Ja denna vecka har ju inte riktigt börjat på topp. Astrid har blivit genomförkyld och har fått ögoninflammation i båda ögonen stackaren så det blir åtminstone vab idag och i morgon. Det varade hur mycket som helst igår och hon vaknade flera gånger i natt och var ledsen och sa att det gjorde ont i ögonen. Mammahjärtat gråter och jag tyckte så synd om henne lilla gumman. På morgonen såg dock ögonen lite bättre ut, fortfarande röda och irriterade och det var såklart kladdigt även på morgonen men inte så illa som jag hade befarat. Har bara behövt tvätta ögonen två gånger hittills idag vilket är en klar förbättring så jag hoppas att det börjat vända nu!
 
Annars har vi myst i soffan och kollat på film, ätit frukt, varit ute i lekparken och busat en stund och så har båda tjejerna sovit i vagnen. Nu på eftermiddagen tänkte jag att vi skulle höstpyssla lite då vi plockade med oss massa olika löv hem och jag köpte ett limstift igår. Så lite höstpyssel och fortsatt mys blir det nu och när sambon kommer hem måste vi veckohandla lite grann.
 
Jag tog ett gäng fina bilder på Astrid i löven som jag tänkte bjuda er på här. Hoppas din vecka börjat bättre än vår!
 
Älskade busunge♥
 
Posted in: Allmänt



Lördag och flyttkaos

 
Hej på er!
 
Hur mår ni? Här har det varit full fart denna lördag då vi hjälpt min morfar att flytta. Jag kunde inte hjälpa till så mycket dock då jag hade båda barnen men lite grann lyckades jag plocka upp och så. Blev en promenad i solskenet hem från morfar vilket var mycket skönt. Ikväll blir det att laga en kantarellgryta med kycklingfilé och stekt mandelpotatis till det, lät fantastiskt gott så hoppas på att det är minst lika gott som det såg ut på receptet. Kan dela med mig av det sen om ni vill om det blev bra?!
 
I morgon har vi en än så länge oplanerad förmiddag, kanske blir det en tur till skogen, och på eftermiddagen ska vi hem till sambons syster och kolla lite boende för en resa i vinter(berättar mer om det när allt är klart). 
 
Hoppas ni har en fin helg och att den fortsätter bra! Kramar från mig
Posted in: Allmänt



All black everything

Byxor - Gina Tricot, Topp - Asos Maternity/nursing, Skinnjacka - Chiquelle, Halsband - Björg, Solglasögon - Ray Ban, Skor - Adidas Superstar
Posted in: Mina outfits



#metoo

När jag tittar i mitt facebookflöde och instagramflöde får jag en klump i magen samtidigt som ilskan stiger i mig. Den ena tjejen/kvinnan efter den andra använder #metoo som en ”symbol”för att visa hur många som verkligen, på ett eller annat sätt, blivit utsatta för någon form av kräkning, sexuellt övergrepp, våldtäkt osv av män. Allt detta mot sin vilja. Det är med ilska och viss oro jag tänker på att jag är mamma till två fantastiska flickor, flickor som dessvärre, om världen fortsätter se ut som den gör idag, riskerar att utsättas för kräkningar mot deras kroppar och deras sexualitet. Oskyldiga barn som riskerar att utsättas för saker ingen människa ska utsättas för någonsin, ett NEJ betyder alltid NEJ oavsett hur tydligt eller otydligt det uttalas eller visar sig med kroppsspråk. Ett NEJ kan aldrig betyda något annat än just NEJ!!! Hur lång tid ska det ta för dessa trångsynta idioter till killar/pojkar/män att fatta detta?! Det är av stor vikt att vi alla tar vårt ansvar som medmänniskor, föräldrar, syskon, kompisar eller vilken relation vi nu har till varandra att stötta varandra om något händer, att absolut inte skuldbelägga den som drabbats(det är aldrig den utsattes fel utan felet ligger alltid hos förövaren) och sätta ner foten och säga ifrån när någon beter sig olämpligt!
 
Det är dags att alla kvinnor/tjejer/flickor som utsatts för något som kränker din kropp eller din sexualitet på något sätt slutar skämmas över det och vågar berätta för någon som du litar på. Det är inte du som ska skämmas utan det är den äckliga, vidriga människa som utsatt dig för kräkningen som ska må dåligt och skämmas, du har inte gjort något fel!
 
 
 Jag har tyvärr som många andra tjejer/flickor/kvinnor blivit utsatt för muntliga och kroppsliga kräkningar från unga år. Jag har pratat om det med vänner som dessvärre varit med om liknande saker men som så många andra har jag skämts för att det hänt. Under högstadietiden fick jag många kommentarer om mina bröst(som alltid varit stora), kallades baywatch och liknande och när man sa åt killen i fråga försökte de bara skoja bort det. När man sedan började gå på krogen har man många gånger blivit utsatt av killar som dansar tätt intill en fast man putar bort dem och mer eller mindre ber dem dra åt helvete, händer på rumpan är ju dessvärre inte heller något man sluppit dessa utekvällar. Män som visslar och kallar på en som att man skulle vara en katt ”kisse kisse” när man gått förbi har också hänt... Så tyvärr får jag också sälla mig till skaran av tjejer/flickor/kvinnor som ansluter sig till #metoo . Jag hoppas bara att mina tjejer ska slippa ta till en sådan hashtagg när de växer upp, att samhället någon gång tar sitt ansvar och verkligen tar dessa problem på allvar istället för att vara rädda för att trampa förövarna/männen i fråga på tårna!!!
 
Allvarligt talat män, vad är det för fel på er? Är ni så fruktansvärt osäkra och själviska så ni promp måste ge er på tjejer som bara försöker ha en rolig kväll ute med sina vänner? Vad ger er rätten att bestämma över någon annans kropp? NI borde skämmas ögonen ur er, hade ni varit min son hade jag blivit vansinnig och hårda straff hade utdelats hemma! Det spelar ingen roll vad tjejen har för kläder eller hur hon ser ut, i den bästa av världar ska man kunna gå runt naken utan att någon ger sig på en oavsett om det är verbalt eller fysiskt! Sen vet jag att inte alla män är svin, jag har en fantastisk sambo vid min sida som aldrig gjort mig illa på något vis och han vet vad ett nej betyder. Men tyvärr är det alltför många män som uppenbarligen inte vet det...
 
Tillsammans är vi starka och det gäller att vi håller ihop istället för att klanka ner på varandra eller misstro varandra!! 
Posted in: Tänkvärt



ZaZu nattlampa Lou

 
För ett par veckor sedan fick jag hem denna fina nattlampa från Jollyroom. Den kommer från märket ZaZu och har flera bra funktioner. Dels går det att använda antingen bara "bågen" eller bara ugglan som ljuskälla eller så kan man använda båda samtidigt. Dessa ljuskällor går dessutom att dimra till önskad ljusstyrka vilket är perfekt då den både går att använda som läslampa och nattlampa. Det finns även en timerfunktion som gör att lampan stängs då av efter 20min. Det finns även en funktion som gör att lampan tänds i 5min om barnet skriker och blir oroligt.
 
Vi är supernöjda med denna lampa och Astrid älskar den. Den finns i flera olika färger, den rosa hittar ni här, den blå hittar ni här och den grå hittar ni här!
Posted in: Barn



Pax Manke

 
Fyndade ett par nya höstskor åt Astrid igår. Hittade dessa snyggingar på Skoman och de var nedsatta med 30% och då jag dessutom hade en bonus på 30kr fick jag endast ge 449 kr för dem. Riktigt bra pris för ett par höstskor från ett bra märke! Astrid själv slet upp kartongen direkt när hon kom hem från förskolan och gick sedan runt i skorna inomhus i nästan 2h innan hon ville ta av dem,hehe!
Posted in: Barn, Shopping



Autumn leaves are falling

Jeans och scarf - H&M, T-shirt - Tiger of Sweden, Kofta - Gina Tricot, Kappa - Zara, Boots - SixtySeven
Posted in: Mina outfits



What a morning!

 
Hej på er!
 
Ja herregud vilken morgon vi hade. Astrid var mysig och samarbetsvillig till en början men när vi skulle börja klä på oss och gå till förskolan brakade helvetet loss. Astrid skrek att hon inte skulle ha tröjan på sig och kastade den nerför trappen till källaren. Sen skulle hon lägga sig i vagnen utan ytterkläder på sig och sparkade och skrek när jag försökte få på henne överdragsbyxor och jacka... Ja vad ska man säga, jag tappade det och blev rejält arg på henne även fast jag vet att det inte hjälper något till men tro mig, ibland kan man inte hålla ihop det när man försöker komma iväg. Men det slutade i alla fall med att hon hade överdragsbyxor och jacka på sig och låg nerbäddad i vagnen med suffleten fördragen hela vägen till förskolan och väl där gick det bra att ta på såväl stövlar som mössa och väst. Haha fy fabian säger jag bara!!

Så efter den morgonen behövde jag en långpromenad med ljudbok från Bookbeat i öronen, bästa sättet att rensa skallen och komma till ro igen.Just nu lyssnar jag på Emelie Schepps första deckare "Märkta för livet", otroligt bra och spännande!! Blev en promenad på 8,5km vilket tog mig lite drygt 1,5h.
 
Nu ska jag dricka upp kaffet och amma Moa en vända till och sedan blir det en dusch för mig och ett bad för henne innan vi ska hämta hem storasyster från förskolan. I eftermiddag kommer min mamma hit och jag och sambon ska på föräldramöte på förskolan ikväll så då är hon snäll och ställer upp som barnvakt, full fart med andra ord. 
 
Hoppas ni har en fin tisdag♥
Posted in: Allmänt



Tre månader

 
Tänk vad fort tiden går, idag blir vår lilla tjej hela tre månader! Det är inte klokt vad tiden går. Nu börjar hon bli rolig på så vis att hon skrattar åt en och har börjat förstå när nan busar med henne. Hon vänder sig från mage till rygg(vilket hon gjort en längre tid), är nära att vända sig från rygg till mage också, har börjat bli riktigt stadig i nacken, drar sig med viss hjälp upp från liggande till sittande och allra helst hela vägen upp till stående. Hon vill helst inte sitta i knät utan vill gärna stå upp, envis liten tjej det där!!
Posted in: Barn