Granola utan tillsatt socker

 
I helgen gjorde jag en granola utan tillsatt socker som jag hittade i senaste numret av ICAs tidning Buffé. Känns lite extra lyxigt att ha granola till frukost varje dag. Den var dessutom riktigt god så jag tänkte dela med mig av receptet till er!
 
Ingredienser:
5 dl havregryn
1dl solrosfrön(jag använde solroskärnor som jag hade hemma)
1 dl pumpakärnor
1,5 dl riven kokos
2,5dl hackade valfria nötter(jag använde naturella cashewnötter, jordnötter och valnötter)
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
3/4 tsk malen kardemumma
1/4 tsk salt
3/4 dl kokosolja
3 msk flytande honung
2 msk nötsmör eller tahini(jag använde jordnötssmör)
(jag la även i lite russin då jag tycker det är så gott)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Blanda havregryn,solroskärnor,pumpakärnor, riven kokos, nötter och kryddor i en bunke. Smält försiktigt kokosolja, honung och nötsmör/tahini. Rör ner i frö och nötblandningen och blanda ordentligt. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och ställ in mitt i ugnen 20-25 min. Rör om då och då så att det inte bränner. åt svalna!
 

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Netti Starby

Smarrigt tips! :-D Kramis

2018-02-07 11:39:24
Blogg: http://nettistarby.blogg.se/
Petra Olsson

Så kul att göra egen granola,kramar

2018-02-07 13:19:40
Blogg: http://mammansprinsessor.blogg.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: