Raw Snickerstårta
2 dl naturella cashewnötter
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk honung
1 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
GÖR SÅ HÄR
Blanda cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare eller stavmixer med burk.
Tillsätt jordnötssmör, honung, vanilj och havssalt och blanda till en jämn smet.
Lägg smeten i en springform (16 cm) och platta till den ordentligt.
Täck med plastfolie och ställ in i frysen, låt den stelna.
FYLLNING
20 färska dadlar (urkärnade)
2 msk kokosolja, flytande
1 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
2 dl jordnötter (jag använde saltade)
+ ett lager jordnötssmör (ca 1,5 dl)
GÖR SÅ HÄR
Mixa dadlar, kokosolja, vanilj, kakao och salt till en slät smet.
Hacka jordnötterna och vänd ner dom i smeten.
Ta fram cashewbotten ur frysen och bre på dadelsmeten.
Bre ett lager jordnötssmör över dadelsmeten.
Täck med plastfolie och ställ in i frysen igen och låt stelna.
TOPPING
100 g Mörk choklad 70% kakaohalt
Salta Jordnötter
GÖR SÅ HÄR
Smält choklad över vattenbad eller i micron.
Ta fram tårtan ur frysen och häll chokladen över.
Toppa med salta jordnötter.
Förvara tårtan i kylen. Det går även bra att frysa in den.
Ett underbart gott raw-food alternativ till andra sötsaker. Utan massa vitt socker och sprängfylld med nyttiga fetter och näringsämnen att boosta din kropp med när du vill unna dig något riktigt gott!
Lycka till fina du och ha en fortsatt underbar tisdag♥
beställ din egna design genom att klicka här
Låter sjukt gott!
Men herre vad gott det såg ut!! Det måste jag verkligen ta och testa nån gång =) kram <3
Åh, vad gott 😍
Men ah, såååå smarrig den ser ut 🥰
Den måste jag nog testa att baka någon dag :)
Wow vad gott, skrev ner det här receptet nu, måste prova!!
Alltså ÅH, mumma! <3
Åh shit vad god den såg ut att vara, blev riktigt sugen! :)
Denna ska jag definitivt testa!! Älskar rawbakverk!
åh vad gott det lät och såg ut!