Raw Snickerstårta

Hej på er!
 
Allt väl denna tisdag? Med mig är det bara bra, solen skiner och man kan ju inte annat än bli glad av det. Börjar minst sagt på vårkänslor och längtar så mycket till våren och sommaren! I morogn dyker det upp en liten moodboard med det som inspirerar mig just nu och som jag drömmer om så missa inte det!
 
I helgen när vi hade kalas bakade jag en raw snickerstårta som inte innehåller något vitt socker, inget mjöl, inget smör eller något ägg som en kontrast till det vanliga fikat man brukar ha. Och vilket succé det blev, både stora och små älskade den. På min instagram(Maddisenj) har väldigt många frågat om receptet så därför tänka jag bjuda er på det här! Jag hittade receptet på bloggen hemmahosandrea!
 
 
 
RAW SNICKERSTÅRTA
Jag använde en större springform så då blev den lite lägre, ska skaffa en mindre till nästa gång då det är fint när de olika lagren blir lite högre! Den är väldigt lätt att göra men tar lite tid då de olika lagren ska stela i frysen emellan momenten.
 
BOTTEN:
 

2 dl naturella cashewnötter

1 dl jordnötssmör (osötat)

3 msk honung

1 tsk vaniljpulver

en nypa havssalt

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare eller stavmixer med burk.

Tillsätt jordnötssmör, honung, vanilj och havssalt och blanda till en jämn smet.

Lägg smeten i en springform (16 cm) och platta till den ordentligt.

Täck med plastfolie och ställ in i frysen, låt den stelna.

 

FYLLNING

20 färska dadlar (urkärnade)

2 msk kokosolja, flytande

1 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

en nypa havssalt

2 dl jordnötter (jag använde saltade)

 

+ ett lager jordnötssmör (ca 1,5 dl)

 

GÖR SÅ HÄR

Mixa dadlar, kokosolja, vanilj, kakao och salt till en slät smet.

Hacka jordnötterna och vänd ner dom i smeten.

Ta fram cashewbotten ur frysen och bre på dadelsmeten.

Bre ett lager jordnötssmör över dadelsmeten.

Täck med plastfolie och ställ in i frysen igen och låt stelna.

 

TOPPING

100 g Mörk choklad 70% kakaohalt

Salta Jordnötter

 

GÖR SÅ HÄR

Smält choklad över vattenbad eller i micron.

Ta fram tårtan ur frysen och häll chokladen över.

Toppa med salta jordnötter.

Förvara tårtan i kylen. Det går även bra att frysa in den.

 

Ett underbart gott raw-food alternativ till andra sötsaker. Utan massa vitt socker och sprängfylld med nyttiga fetter och näringsämnen att boosta din kropp med när du vill unna dig något riktigt gott!

 

Lycka till fina du och ha en fortsatt underbar tisdag♥


Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Ellen Gräntz

Låter sjukt gott!

2019-02-12 20:54:41
Blogg: http://ellengrantz.blogg.se/
Matilda Berlin

Men herre vad gott det såg ut!! Det måste jag verkligen ta och testa nån gång =) kram <3

2019-02-13 06:59:03
Blogg: http://matildaberlin.se
Josefine

Åh, vad gott 😍

2019-02-13 09:14:07
Blogg: http://Nouw.com/sjosefine
Linnéa

Men ah, såååå smarrig den ser ut 🥰

2019-02-13 09:52:49
Blogg: http://linnealiebig.blogg.se
sara

Den måste jag nog testa att baka någon dag :)

2019-02-13 10:02:18
Blogg: http://sarakarlson.blogg.se
Sara Ekman

Wow vad gott, skrev ner det här receptet nu, måste prova!!

2019-02-13 10:15:11
Blogg: http://aamaziing.blogg.se/
Emma Engström

Alltså ÅH, mumma! <3

2019-02-13 10:30:08
Blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
emelie andersson

Åh shit vad god den såg ut att vara, blev riktigt sugen! :)

2019-02-13 12:20:46
Blogg: http://nouw.com/emelieanderssoon
Yasmine

Denna ska jag definitivt testa!! Älskar rawbakverk!

2019-02-13 17:07:56
Blogg: http://www.yasmissy.blogg.se
Pauline Hurtig

åh vad gott det lät och såg ut!

2019-02-13 19:32:46
Blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: